Interessant:

Napster lanceert online music streaming service

nieuws 6 juni 2013 om 10:02

Napster, vooral berucht als illegale muziekaanbieder uit het verleden, lanceertde (legale) online muziek catalogus 'Music Napster Guide' in Nederland.

Napster biedt keuze uit meer dan 20 miljoen nummers van lokale- en internationale artiesten, playlists van muziekexperts, er zijn live sessies en exclusieve interviews te zien, en er zijn extra tips toegevoegd zodat je gemakkelijk muziek kunt ontdekken en uitkiezen. De nieuwe service is beschikbaar voor de iPhone, iPad, iPod touch, Android-smartphones en -tablets voor 9,95 per maand. Gebruikers krijgen hiervoor ongelimiteerd toegang tot web- en mobile streaming, zowel on- als offline.

Velen zullen Napster nog kennen uit de jaren '90, toen zij een music file sharing platform lanceerden en de muziekwereld voorgoed veranderden. Vandaag de dag is het bedrijf in handen van Amerikaanse online muziekdienst Rhapsody. Gebruikers van Napster hoeven het dan ook nooit meer zonder hun favoriete muziek te stellen, of ze nu thuis zijn of onderweg. De allernieuwste nummers, lokale artiesten, een kijkje achter de schermen en reviews zorgen ervoor dat er voldoende informatie aanwezig is om een playlist samen te stellen met je favoriete artiesten. Music Napster Guide is door een samenwerking met Sonos ook beschikbaar voor digitale televisie, smart TV, home entertainment en multi-room systemen.

"We weten dat muziekliefhebbers in Nederland steeds meer streamen en downloaden, digitale muziek is goed voor ongeveer 30% van die markt", zegt Thorsten Schliesche, Napster Senior Vice President en General Manager Europe. "Het is dan ook fantastisch om Napster hier te lanceren, we kunnen muziekliefhebbers een betere manier bieden om muziek op verschillende manieren te ontdekken."

Om toegang te krijgen tot het netwerk van 20 miljoen nummers en alle extra's, bezoek je www.napster.com. Je wordt direct doorverwezen naar de Nederlandse website waar je je kan inschrijven om Napster 30 dagen gratis uit te proberen.

portablegear.nl