Interessant:

Apple beschuldigd van ernstige vervuiling

nieuws 8 september 2011 om 12:02

Volgens het rapport The Other Side of Apple van de milieuorganisaties Friends of Nature, IPE en Green Beagle brengen Apple's toeleveranciers van onderdelen voor de iPhone en iPad ernstige schade aan het milieu toe.

De milieuorganisaties zeggen dat 27 toeleveranciers van Apple in China, die onderdelen voor de iPhone en de iPad maken, onder meer door de uitstoot van zware metalen, het milieu ernstig zouden vervuilen. Hierdoor zou in de Chinese plaats Meiko, waar een fabriek van een van de Apple-toeleveranciers in de buurt staat, een meer ernstig zijn vervuild. Apple kreeg in het verleden al vaker reprimandes van Greenpeace als een van de minst 'schone' fabrikanten.

Overigens krijgt Apple niet alleen kritiek vanwege de vervuilende productie van onderdelen in China. Ook het werkklimaat van Chinese arbeiders in de fabrieken laat vaak ernstig te wensen over. Apple gaf deze misstanden eerder dit jaar toe en beloofde toen verbetering. Dit jaar was er ook een explosie in een iPad 2-fabriek van Foxconn in de Chinese plaats Chengdu.

PortableGear.fr