Interessant:

Apple verwijdert kritische game uit iTunes

nieuws 19 september 2011 om 11:09

Apple heeft het kritische spelletje Phone Story verwijderd uit de App Store. Het spel gaat over de misstanden in de smartphone-industrie, zoals in de Chinese Apple-fabrieken.

Hoewel Apple niet specifiek wordt genoemd in Phone Story, komt er wel een smartphonefabrikant met het logo van een peertje langs. Phone Story bevat, volgens developer Molleindustria, vier 'educatieve spelletjes' die symbool staan voor de misstanden in de smartphone-industrie. Zo moet je grondstoffen werven in Congo en werken in een fabriek in China (en daar de zelfmoordenaars opvangen die van de fabriek afspringen). Dit verwijst uiteraard naar de misstanden in de fabrieken van Foxconn, een toeleverancier van Apple, in China.

Alle opbrengsten van Phone Story gaan naar (non-profit) organisaties die opkomen voor de in het spel genoemde misstanden, aldus Molleindustria. Apple heeft de game echter verwijderd om de "de gewelddadige inhoud tegenover kinderen en de verheerlijking van geweld". Opmerkelijk is dat Phone Story wel nog gewoon in de Android Market verkrijgbaar is.

Phone Story: 'banned from App Store'
Phone Story:

Apple paste in de App Store al eerder censuur toe op een porno-roman en op een KamaSutra- en een South Park-app. Naar verluidt zou het bedrijf tevens een sexting-verbod voor de iPhone willen.

The Guardian