Interessant:

BlackBerry Messenger 6 krijgt game-functionaliteit

nieuws 27 januari 2011 om 11:31

Volgens de laatste geruchten introduceert RIM binnenkort BlackBerry Messenger 6, waarmee het mogelijk wordt om naast te chatten ook tegen andere BBM'ers te gamen.

RIM kondigde eind 2010 het BBM (BlackBerry Messenger) Social Platform aan. BlackBerry Messenger 6, de nieuwste versie van de populaire Ping-chatapplicatie, gaat hier waarschijnlijk onderdeel van uitmaken. De Indonesische website KomBB beweert de eerste details over BBM 6 in handen te hebben gekregen.

Met BBM 6 zou het, aldus KomBB, mogelijk worden om games tegen elkaar te spelen via BBM. Je BBM-username wordt dan ook gebruikt als je gamename. De gamedeveloper 'Gamemachi' zou momenteel bezig zijn met de ontwikkeling van games voor het BBM-platform. Verder zouden cross-chats mogelijk worden, ook met BBM'ers die niet in je eigen vriendenlijst staan. Daarnaast kunnen er in de groepen in BBM 6 meer members worden opgenomen dan nu het geval is.

Volgens de geruchten komt BBM 6 binnenkort tegelijkertijd beschikbaar met de update naar BlackBerry OS 6.1. BBM 6 zou echter ook compatibel worden met BlackBerry OS 5.0 of hoger. Tevens zou er een editie voor de BlackBerry PlayBook in de planning staan.

CrackBerry