Interessant:

Sony Ericsson Xperia neo en pro

nieuws 13 februari 2011 om 20:00

Sony Ericsson heeft op de vooravond van het Mobile World Congress 2011 de Sony Ericsson Xperia neo en Xperia pro aangekondigd; ook de langverwachte Xperia play is officieel gepresenteerd.

De Sony Ericsson Xperia neo en de Sony Ericsson Xperia pro zijn de opvolgers van de Sony Ericsson Vivaz en Vivaz pro (de neo lekte eerder uit als de Vivaz 2). Het Symbian-besturingssysteem van de Vivaz-modellen heeft op deze nieuwe Xperia's echter plaatsgemaakt voor Android 2.3. De Xperia neo en pro zijn voorzien van een 1GHz Qualcomm-processor, HDMI-out en een 8-megapixel camera met HD-recorder. Voor het 3,7-inch touchscreen-display van beide toestellen wordt gebruikt gemaakt van de Sony Ericsson BRAVIA Mobile engine. De neo heeft verder een frontcamera om mee te videochatten. De Xperia pro beschikt als extra ten opzichte van de Xperia neo over een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. De Xperia neo komt in het blauw, rood, zwart of zilver en komt eind maart op de markt. De Xperia pro staat gepland voor eind juli. Beide toestellen worden geleverd met een 8GB geheugenkaart. Sony Ericsson is bezig met de ontwikkeling van de Timescape-applicatie voor Android 2.3, dus die komt later beschikbaar.

Sony Ericsson Xperia neo
Sony Ericsson Xperia neo

Sony Ericsson Xperia pro
Sony Ericsson Xperia pro

Sony Ericsson Xperia Play

De Sony Ericsson Xperia Play - die al talloze malen uitlekte en verschillende vooraankondigingen kreeg - is op het Mobile World Congress 2011 eindelijk officieel gepresenteerd. De Xperia Play is ook bekend als de PlayStation Phone en dat is niet vreemd, aangezien het design veel lijkt op dat van de PSP Go! met uitschuifbare controls. De Xperia Play heeft een 4-inch touchscreen en draait op Android 2.3. Het is het eerste toestel dat de PlayStation Suite ondersteunt, waarin je PlayStation 1-spellen voor Android kan downloaden.

Sony Ericsson Xperia Play
Sony Ericsson Xperia Play

portablegear.nl