Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSSymbian S60
Opslag MB
Scherm3,2" (229 ppi)
Camera5,2 megapixel
Foto Sony Ericsson Vivaz pro 1

Inleiding

De Sony Ericsson Vivaz pro is de QWERTY-uitvoering van de Sony Ericsson Vivaz. Net als de 'originele' Vivaz neem je met de Vivaz pro video's in 720p HD kwaliteit op. Opnemen in het donker gaat ook prima dankzij het aanwezige videolicht. Verder biedt de Sony Ericsson Vivaz onder andere een 5 megapixel camera, GPS, WiFi en HSDPA ondersteuning, een uitgebreide muziekspeler en TV-out. De Vivaz pro komt tegemoet aan de toegenomen vraag van consumenten naar apparaten met een QWERTY toetsenbord waarbij niet wordt ingeleverd op andere entertainmentfuncties, aldus Sony Ericsson. De Sony Ericsson Vivaz pro is verkrijgbaar in het zwart en het wit.

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson Vivaz pro is een qwerty-telefoon met een gewicht van 117 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,90 x 5,20 x 1,50 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 310 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 430 uur. De Sony Ericsson Vivaz pro is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson Vivaz pro ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Vivaz pro kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Sony Ericsson Vivaz pro kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson Vivaz pro heeft 16 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Vivaz pro heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Multimedia

Met de Sony Ericsson Vivaz pro kan je zowel audio (MP3, WMA, WAV, RA, AAC en M4A) als video (WMV, RV, MP4 en .3GP) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Vivaz pro is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Sony Ericsson Vivaz pro heeft een ingebouwde camera met een 5.20 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Sony Ericsson Vivaz pro is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 360 x 640 pixels. De Sony Ericsson Vivaz pro draait op Symbian S60. Symbian is een mobiel besturingssysteem dat is ontwikkeld door Nokia. Symbian S60, en dan voornamelijk editie 3.0 en 5.0, is een van de meest toegepaste mobiele besturingssysteem op Nokia-smartphones. De meeste Symbian S60 3.0 of 5.0-telefoons ondersteunen WhatsApp en Angry Birds; beide apps vind je in Nokia's Ovi Market.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson Vivaz pro

Van de Sony Ericsson Vivaz pro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson Vivaz pro is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,1. Lees in het Sony Ericsson Vivaz pro testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson Vivaz pro

Algemeen
ProductSony Ericsson Vivaz pro
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht117 gram
Afmetingen109,0 x 52,0 x 15,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSSymbian S60
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 720 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (229 ppi)
Resolutie360 x 640px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB