Interessant:

LG toont paradepaardjes op MWC 2011

nieuws 13 februari 2011 om 18:40

LG toont dit jaar twee nieuwe paradepaardjes op het MWC 2011: de LG Optimus 3D, een 3D smartphone en de LG Optimus Pad, een volwaardige Android-tablet geoptimaliseerd met Honeycomb OS.

"Ik ben er zeker van dat LG dit jaar naar voren zal treden als een leider van de volgende generatie smartphones en tablets," meldt dr. Jong-seok Park, CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. "Wat u hier vandaag te zien krijgt, is nog maar het begin – wij zullen blijven innoveren met producten die tegemoetkomen aan de behoefte van de consument en meerwaarden opleveren die ons motto 'Life's Good' eer aandoen."

LG Optimus 3D
LG Optimus 3D

De LG Optimus 3D, met een OMAP4 processor van 2x 1GHz, overtreft - naar eigen zeggen - de grafische prestaties ten van zijn grootste concurrenten ruimschoots. Je kan buitengewone prestaties verwachten terwijl je op het internet surft, applicaties opent of geniet van multimedia. Bovendien levert de LG Optimus 3D 's werelds eerste volledige 3D-ervaring van het opnemen tot bekijken en delen van 3D-materiaal. Het toestel is voorzien van twee camera's van 5 MP om elk moment driedimensionaal vast te kunnen leggen. Bijzonder is dat het WVGA-scherm van 4,3 inch een 3D-bril overbodig maakt voor het bekijken van 3D content (720p).

LG Optimus Pad
LG Optimus Pad

De LG Optimus Pad heeft een beeldverhouding van 16:9 en biedt decodering in Full-HD (1080p). De tablet is voorzien van Android 3.0 Honeycomb, de nieuwste versie van Google. Deze is geoptimaliseerd voor tablets met een verbeterde en intuļtieve ervaring, gelijkwaardig aan die van een PC. De LG Optimus Pad draait op een NVIDIA Tegra 2 dual-coreprocessor van 2x 1 GHz, die garant staat voor ongeėvenaarde prestaties en energiebeheer.

"Nu de markt wordt overspoeld door tablets, stonden wij erop dat de LG Optimus Pad de lat hoger zou leggen om opnieuw te definiėren wat een tablet moet zijn", aldus dr. Jong-seok Park, CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. "Volgens ons is de LG Optimus Pad de perfecte mix, want hij past gemakkelijk in de hand en biedt een aangename kijkervaring, zonder aan prestaties in te boeten."

portablegear.nl