Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 1.6
Opslag MB
Scherm5,0" (187 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Dell Streak 1 Foto Dell Streak 2 Foto Dell Streak 3 Foto Dell Streak 4 Foto Dell Streak 5 Foto Dell Streak 6 Foto Dell Streak 7 Foto Dell Streak 8 Foto Dell Streak 9 Foto Dell Streak 10 Foto Dell Streak 11 Foto Dell Streak 12

Inleiding

De Dell Streak (Mini 5) is een 5-inch multi-touch internet-tablet die de concurrentie moet aangaan met de Apple iPad en de HP Slate. De Dell Streak, die draait op Android 1.6, beschikt over een snelle 1Ghz Snapdragon-processor, 16GB intern geheugen (uitbreidbaar tot 32GB via microSD) en ondersteunt WiFi en 3G/HSDPA voor snel draadloos internet op reis. De Streak heeft een 5 megapixel camera en foto's en video's zijn direct te uploaden naar sites als YouTube, Flickr en Facebook. De Dell Streak ondersteunt Bluetooth, Microsoft Exchange en Google Voice voor optimale connectiviteit. Nieuwsfeed van sociale netwerken als Twitter, Facebook en YouTube zijn snel te bekijken via geintegreerde sociale netwerk-applicaties. Begin 2011 verscheen met de Dell Streak 7 een grotere 7-inch variant (met standaard Android 2.2) van de Streak.

Apparaat & afmetingen

De Dell Streak is een tablet-pc met een gewicht van 220 gram. De afmetingen van het tablet zijn 15,20 x 7,90 x 1,00 centimeter. De Dell Streak is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Dell Streak draait op een 1 GHz Qualcomm Snapdragon processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Het DDR2 SDRAM werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 5,0\" scherm is 800 x 480 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de Streak ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staan geen USB-poorten tot je beschikking. Daardoor is de Dell Streak slecht uit te breiden met randapparatuur. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Streak in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Dell aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Dell Streak kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Dell Streak draait op Android 1.6. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 1.6 Donut biedt ten opzichte van 1.5 verbeterde zoekweergaven en camera-applicaties. Vanaf deze versie wordt verder Google Maps Navigation ondersteund. Het populaire Angry Birds is beschikbaar voor Android 1.6 in de Android Market. Let op: Android 1.6 ondersteunt geen WhatsApp. Dit betreft versie 1.6.

Prijzen en beoordelingen Dell Streak

Van de Dell Streak staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Dell Streak is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het Dell Streak testoverzicht de testen

Specificaties Dell Streak

Algemeen
ProductDell Streak
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht220 gram
Afmetingen152,0 x 79,0 x 10,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 1.6
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM2 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm5,0" (187 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee