Interessant:

Einde Microsoft KIN-serie alweer in zicht

nieuws 1 juli 2010 om 10:30

Het einde van de Microsoft KIN-telefoons, die pas afgelopen april zijn aangekondigd, is alweer in het zicht: de toestellen komen in elk geval niet deze herfst naar Europa.

Dat heeft Microsoft zelf bekendgemaakt. Het bedrijf laat weten dat "de KIN-telefoons niet naar Europa te brengen, om zich volledig op Windows Phone 7 te kunnen concentreren". Daarbij laat Microsoft weten dat het KIN-team wordt samengevoegd met het Windows Phone 7-team om "waardevolle ideeen en technologieen van KIN in de toekomst in Windows Phone releases te kunnen incorporeren". De KIN-telefoons (de Microsoft Kin One en de Microsoft Kin Two) blijven nog wel te koop bij Verizon in de Verenigde Staten.

De Microsoft KIN-telefoons, die pas afgelopen april werden aangekondigd, zijn door de vakpers kritisch ontvangen. Een belangrijk commentaar is dat de beoogde doelgroep onduidelijk was. Waar iedereen aanvankelijk echte high-end smartphones verwachtte, bleken de KIN-telefoons typische messaging-telefoons voor een jonger publiek te zijn. Dat heeft bij de consumenten duidelijk verwarring veroorzaakt.

Het annuleren van de groots aangekondigde KIN-telefoons, de eerste toestellen onder de vlag van Microsoft zelf, is een behoorlijke afgang voor Microsoft. Hoewel het nieuwe Windows Phone 7-besturingssysteem onmiskenbaar een zeer belangrijk product voor Microsoft is, voelt de reden van de annulering ("alle focus op Windows Phone 7") toch aan als een drogreden.

Engadget