Interessant:

Amerikaanse T-Mobile Sidekick-serie ten einde

nieuws 2 juli 2010 om 09:50

In Nederland zijn de T-Mobile Sidekick-smartphones niet echt bekend, maar in Amerika zijn ze behoorlijk populair; toch heeft T-Mobile besloten te stoppen met de Sidekick-serie.

In Nederland en Belgie heeft T-Mobile nooit een Sidekick-model uitgebracht. Deze smartphones kenmerken zich door een groot, en voor velen ook een beetje lomp, design met een swivel-display, grote ronde qwerty-toetsen en een brede rand naast het toetsenbord. Het enige Sidekick-achtige toestel dat in Nederland is uitgebracht is de T-Mobile G1 (ook wel HTC Dream), tevens de eerste Android-smartphone in Nederland.

T-Mobile heeft de afgelopen zes jaar Sidekick-modellen verkocht in de Verenigde Staten, die meestal werden gefabriceerd door Sharp en ontwikkeld door Danger. Danger werd in 2008 door Microsoft overgenomen en werd geincorporeerd in het team dat de Microsoft Kin-serie ontwikkelde voor Verizon Wireless. Het is daarom niet toevallig dat kort nadat Microsoft aankondigde alweer te stoppen met de Kin-toestellen ook het einde van de Sidekick-serie in zicht is.

T-Mobile stopt in de Verenigde Staten per direct met de verkoop van de Sidekick LX en de Sidekick 2008. Wel blijft T-Mobile support voor de toestellen bieden. Mogelijk gaat T-Mobile het Sidekick-merk in toekomst wel gebruiken voor andere Android-smartphones met een minder opvallend design.

PhoneSchoop