Interessant:

Geruchten over Facebook Phone

nieuws 20 september 2010 om 09:44

Afgelopen weekend is het gerucht opgedoken dat Facebook met een eigen mobieltje komt; Facebook ontkent echter in alle toonaarden de 'Facebook Phone'.

Het gerucht is afkomstig van technologiewebsite TechCrunch. Zij meldden dat Facebook onder eigen naam een toestel op de markt zou willen brengen. Deze telefoon zou draaien op een door Facebook ontwikkeld besturingssysteem en de hardware zou, volgens TechCrunch, afkomstig zijn van een externe fabrikant. Dat zou dus vergelijkbaar zijn met de Google Nexus One, waarvan de hardware is ontwikkeld door HTC en die draait op Google-software.

Tegenover persbureau Reuters ontkent Facebook echter de plannen voor een Facebook Phone. Wel wil Facebook (nog) dieper geintegreerd worden in bestaande mobiele platforms en besturingssystemen. Facebook is daarover in overleg met verschillende fabrikanten.

Fabrikant INQ brengt sociale netwerk-telefoons op de markt die dicht in de buurt komen van een Facebook Phone. INQ's telefoons ondersteunen echter ook andere sociale netwerken. Microsoft bracht dit jaar overigens ook onder eigen naam mobieltjes op de markt, maar deze Kin-telefoons werden een faliekante mislukking.

portablegear.nl