Interessant:

iRex failliet verklaard

nieuws 1 juli 2010 om 10:13

De Nederlandse fabrikant iRex, een van de pioniers op het gebied van de productie van e-readers, is deze week door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Het bedrijf had al ruime tijd een schuld van meer dan 10 miljoen euro. Aandeelhouders en de Deutsche Bank (de huisbank van iRex) wilden iRex geen nieuwe financiering verstrekken.

iRex vroeg eerder deze maand al surseance van betaling aan. Volgens de curator was er 1,5 miljoen tot 2 miljoen euro aan extra financiering nodig om op korte termijn te kunnen overleven, maar dat geld is er dus niet gekomen. De curator verwacht wel dat iRex, afkomstig uit Eindhoven, een doorstart kan maken. Er zijn meerdere partijen die belangstelling hebben voor het intellectuele eigendom en de kennis van de werknemers van het bedrijf.

iRex was een pionier op het gebied van e-readers met een speciale schermtechnologie die niet vermoeiend is voor de ogen. Het bedrijf bleef echter inzetten op bijzondere de e-readers, zoals de iLiad Book Edition, die vergeleken met de concurrentie relatief duur waren. Nadat de prijzen van e-readers enorm zijn gedaald, kon het bedrijf de concurrentie helemaal niet meer bijbenen. Als gevolg daarvan stak het bedrijf zich in de schulden en dat heeft nu tot het faillissement geleid.

Financieele Dagblad