Interessant:

Firmwareupdate voor Olympus PEN-camera's

nieuws 16 april 2010 om 08:29

Olympus heeft een nieuwe firmwareupdate voor alle PEN-camera's aangekondigd; de update zorgt voor een snellere autofocus bij foto- en filmopnamen met alle PEN-modellen.

De firmwareupdate biedt een snellere autofocus bij het maken van foto-opnamen met alle Olympus PEN-camera's; de E-P1, E-P2 en E-PL1. Bij de E-P1 en E-P2 zorgt de update er tevens voor dat de continue AF-trackingfunctie bij filmopnamen net zo snel en nauwkeurig werkt als bij de nieuwe E-PL1.

Daarnaast kan je als gebruiker van de E-P2 en E-PL1 na het installeren van de update ook het menu en de gemaakte opnamen weergeven op de LCD wanneer de VF-2 elektronische zoeker op de camera is aangesloten. De firmwareupdate is vanaf 22 april uit te voeren.

Tegelijkertijd met de firmwareupdate werd Olympus Viewer 2 aangekondigd, nieuwe software voor het bewerken en ordenen van foto's en films, en het verwerken van RAW-opnamen. De opvolger van de Olympus Master 2- en Olympus Studio 2-software biedt ook verschillende creatieve filtereffecten voor RAW-verwerking en werkt met meerdere besturingssystemen. De sofware is geschikt voor een E-System- of PEN-camera en kan je vanaf begin mei downloaden vanaf de Olympus-website.

portablegear.nl