Interessant:

Parrot met slimme plantenpot

nieuws 18 oktober 2016 om 12:05

Parrot komt met een slimme plantenpot, met de creatieve naam .... Pot. De Parrot Pot is een draadloze en onafhankelijke plantenpot voor binnen- of buitengebruik uitgerust met een waterreservoir van 2.2 liter en een irrigatiesysteem bestaande uit vier losse sprinklers.

Dankzij de vier sensoren meet de Parrot Pot realtime en heel nauwkeurig alle belangrijke data die essentieel zijn voor de gezondheid van je plant. De Pot houdt de bodemvochtigheid, bemesting, temperatuur en lichtintensiteit in de gaten. Deze gegevens worden elk kwartier gemeten en elke twee uur verzonden naar de Parrot Cloud die deze gegevens op basis van algoritmes analyseert. Via de Parrot Flower Power app krijg je advies en specifieke alerts om je te helpen je plant gezond te houden, vooral als je plant direct aandacht nodig heeft.

In de Parrot Flower Power app kun je zelf de irrigatiemodus voor je plant instellen.

  • Perfect drop Parrot Pot regelt de irrigatie van de plant zelf en past zich automatisch aan de behoeftes van de plant aan. Na een aantal cycli begrijpt Parrot Pot de behoeftes van je plant en zorgt hij altijd voor de juiste hoeveelheid water, op het juiste moment. Deze automatische irrigatiemodus is optimaal voor de groei van je plant.
  • Plant sitter Parrot Pot reguleert het waterverbruik zodanig dat hij tot een maand lang water kan geven, zonder dat jij de plant hoeft te monitoren of actie hoeft te ondernemen. De bewatering is hier zo afgesteld dat je plant gezond blijft terwijl jij weg bent.
  • Custom Je bepaalt zelf wanneer er water wordt gegeven en hoe vochtig je plant moet zijn.
  • Handmatig Met een klik in de Parrot Flower Power app begin je met water geven. Een groen lampje op je Parrot Pot begint te knipperen wanneer het reservoir leeg is.

Parrot Pot
Parrot Pot

“Al een aantal jaar werkt Parrot eraan om planten beter te begrijpen en te begrijpen hoe je sensoren kunt inzetten om te anticiperen op hun behoeftes. Het is inderdaad zo dat ook wij vaak aarzelen, omringd door planten en bang ze te laten sneuvelen, of er eentje aan te schaffen die we niet kennen of waarvan we weten dat die kwetsbaar is,” legt Henri Seydoux, oprichter en CEO van Parrot, uit.

“Parrot Pot neemt al deze zorgen weg. Zijn sensoren en slimme irrigatiesysteem, alsmede de database die we samen met botanici en wetenschappers hebben gebouwd, bieden gebruikers de mogelijkheid hun planten perfect te verzorgen en te onderhouden; ook de soorten die snel zijn aangetast door overmatige bewatering of gevoelig zijn voor tekort aan water. “

De Parrot Pot is vanaf oktober 2016 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 149 euro.

portablegear.nl