Interessant:

Samsung Galaxy Note7 RIP

nieuws 11 oktober 2016 om 12:10

Samsung stopt definitief met de Galaxy Note7. Gister staakte Samsung de productie van de Note7 al tijdelijk. Nu maakt het Koreaanse bedrijf bekend de productie van de Galaxy Note7 in zijn geheel te staken.

De Samsung Galaxy Note7 werd in augustus aangekondigd en zou in september op de Nederlandse markt verschijnen. Direct nadat de eerste toestellen verkocht waren meldden gebruikers spontane ontbrandingen van het toestel. Samsung begon daarop een terugroepactie en paste het ontwerp aan.

Ook de aangepaste toestellen bleken een groot gevaar. Over de hele wereld deden zich incidenten voor van ontbrandende veilige modellen. Samsung Nederland besloot daarom gisteren de uitgestelde Nederlandse lancering opnieuw uit te stellen. Samsung Korea maakte gisteren tegelijkertijd bekend het toestel voorlopig niet meer te produceren.

Nu stopt de electronicafabrikant dus in zijn geheel met de Galaxy Note7. Dit zal een groot gezichtsverlies zijn voor de fabrikant die bekend staat om zijn deugdelijke producten. Het alternatief was ook niet rooskleurig. Zelfs een veilige Galaxy Note7 is besmet. Elk incident, of het nou te wijten is aan Samsung of niet, zou breed worden uitgemeten in de pers. Treurig is dat de recensies van de Note7 lovend waren. De Galaxy Note7 is daarmee de beste telefoon die nooit te koop is geweest.

NOS.nl