Interessant:

Samsung Galaxy S7: de hoogtepunten

achtergrond 24 februari 2016 om 12:00

Samsung lanceerde deze week met de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 edge haar nieuwe vlaggenschipmodellen voor 2016. PortableGear zet de belangrijkste punten van deze nieuwe smartphones voor je op een rij.

Samsung Galaxy S7: stof- en waterbestendig

Zowel de Galaxy S7 (5,1-inch QHD AMOLED) als de Galaxy S7 edge (5,5-inch QHD AMOLED) heeft een fraai en stijlvol design van glas en metaal met een comfortabele grip. De toestellen bieden ook een Always-On Display, waarop je meteen de tijd, een gemiste oproep of belangrijkste notificaties kan zien, zonder het toestel helemaal te hoeven opstarten. Erg handig is dat beide smartphones een IP68-certificaat hebben, dat wil zeggen dat ze bestand zijn tegen stof en water. Het toestel is volledig stofdicht en kan een half uur volledige onderdompeling in water doorstaan. De Galaxy S7 edge biedt daarnaast als extra een gebogen rand die over de zijdes van het toestel doorloopt. Via de Edge UX-interface krijg je via deze rand toegang tot shortcuts naar je meest gebruikte apps en andere functies, zoals e-mail en selfie mode.

Samsung Galaxy S7: Dual Pixel-camera

De Galaxy S7 en Galaxy S7 edge zijn de eerste smartphones met een 12-megapixel Dual Pixel-camera. Deze cameratechnologie zorgt ook bij veel beweging en in het donker voor heldere foto's. De beelden zijn altijd scherp dankzij de snelle sluitertijd en nauwkeurige autofocus. De technologie is vergelijkbaar met Phase Detection Auto Focus, die ook op verschillende camera's wordt toegepast. Deze technologie zorgt voor een accurate autofocus van alle objecten in beeld, ongeacht de positie van de objecten. Met de camera is het ook mogelijk om Motion Panorama's (zeer scherpe panorama's) en Hyperlapse (superversnelde) opnames te maken en om video's in 4K-kwaliteit op te nemen. Voor selfies en videochatten hebben de toestellen aan de voorzijde een 5-megapixel camera.

Samsung S7-familie: Gear 360, Gear VR, Galaxy S7 en S7 edge
Samsung S7-familie: Gear 360, Gear VR, Galaxy S7 en S7 edge

Samsung Galaxy S7: geheugen en batterij

De Galaxy S7-modellen zijn uitgerust met de nieuwe Samsung Exynos 8-chipset, die volgens benchmarks van Geekbench de helft sneller is dan die van de voorgaande Galaxy S6. (Afhankelijk van de markt is de S7 daarnaast ook beschikbaar met een quad-core Qualcomm Snapdragon 820-chipset). Deze krachtige processor en de grotere batterijcapaciteit zorgen voor langere speeltijd en het interne koelsysteem beschermt de smartphone tegen oververhitting. De de S7 komt met een 3.000 mAh batterij, de S7 edge met een 3.600 mAh batterij. Met de Game Launcher kun je je volledig richten op je game. Notificaties voor binnenkomende berichten zet je uit en je kunt langer gamen met minder batterijverbruik. Ook kun je je game opnemen en je scherm delen om met anderen te gamen. Daarnaast zijn dankzij de Vulkan API de grafische weergaven beter, sneller en gedetailleerder. Verder keert op de Galaxy S7-modellen het microSD-kaartslot terug. Het 32GB geheugen kun je daardoor nu tot 200GB uitbreiden. Verder ondersteunen de S7-smartphones Fast Charging (snelladen) en draadloos opladen.

Samsung Galaxy S7: prijzen en beschikbaarheid

De Galaxy S7 en Galaxy S7 edge (beide met 32GB) zijn vanaf 11 maart 2016 in Nederland verkrijgbaar, in de kleuren Black Onyx, Gold Platinumen White Pearl voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk 699,- en 799,-. Bij onze partner KPN is de Samsung Galaxy S7 (tijdelijk met gratis VR headset) te bestellen op de speciale Galaxy S7 bestelpagina.

Verder lezen...

-Samsung Galaxy S7 vs. Galaxy S6: verschil(specs)

portablegear.nl