Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag32 GB
Scherm6,0" (367 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Asus Fonepad Note 1 Foto Asus Fonepad Note 2 Foto Asus Fonepad Note 3

Inleiding

De Asus Fonepad Note (ME560CG) is een smartphone-tablet (ook wel 'phablet') met een groot 6-inch 1080p Full HD SuperIPS+ display. De Fonepad Note is daarmee kleiner dan de originele Asus Fonepad. Net als op het origineel kan je op de Fonepad Note ook voicebellen via 3G. Daarnaast is deze tablet - die wordt geleverd met een stylus - voorzien van een 1,2-megapixel frontcamera/webcam, een 8-megapixel camera aan de achterzijde, een 1,6GHz dual-core Intel Atom Z2560-processor en 2GB RAM.

Apparaat & afmetingen

De Asus Fonepad Note is een phablet met een gewicht van 210 gram. De afmetingen van het tablet zijn 16,5 x 8,9 x 1,0 centimeter. De Asus Fonepad Note is enkel verkrijgbaar in de kleur wit.

Hardware

De Asus Fonepad Note draait op een 2 GHz Intel Atom Z2580 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 6,0\"-Super IPS+-scherm is 1080 x 1920 pixels. Super IPS+ is een verbeterde variant van de IPS-schermtechnologie, met onder meer een versnelde pixel-verwerking. Met de ingebouwde webcam kan je de Fonepad Note ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Asus Fonepad Note kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Asus Fonepad Note draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Asus Fonepad Note

Van de Asus Fonepad Note staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Asus Fonepad Note beschikbaar.

Specificaties Asus Fonepad Note

Algemeen
ProductAsus Fonepad Note
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht210 gram
Afmetingen165,0 x 89,0 x 10,0 mm
IP codering
Accuvermogen3.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorIntel Atom Z2580
Kloksnelheid2 core (max 2 GHz)
RAM2 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm6,0" (367 ppi)
Resolutie1.080 x 1.920px
SchermsoortSuper IPS+
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee