Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag64 GB
Scherm12,2" (247 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy NotePRO 12.2 1 Foto Samsung Galaxy NotePRO 12.2 2 Foto Samsung Galaxy NotePRO 12.2 3 Foto Samsung Galaxy NotePRO 12.2 4 Foto Samsung Galaxy NotePRO 12.2 5 Foto Samsung Galaxy NotePRO 12.2 6 Foto Samsung Galaxy NotePRO 12.2 7

Inleiding

De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 (P9000) is een tablet met 's werelds eerste 12,2-inch WQXGA breedbeeldscherm (16:10) en een resolutie van 2.560x1.600 pixels. Het extra brede scherm, ter grootte van een A4, is vooral handig bij het bekijken van Full HD video's en bij het doornemen van veel informatie. De NotePRO 12.2 is voorzien van een dun en licht frame dat prettig in de hand ligt. De specificaties zijn ijzersterk, met een dubbele quad-core processor, 3GB intern geheugen, 32GB opslaggeheugen, een 8-megapixel camera, een 2-megapixel frontcamera, Bluetooth en WiFi. De NotePRO is net als alle andere Galaxy Note-producten voorzien van een geavanceerde stylus, de S Pen. De S Pen is drukgevoelig, opmerkelijk nauwkeurig en geeft je snel toegang tot vijf aanvullende toepassingen: Action Memo, Scrapbook, Screen Write, S Finder en Pen Window. De NotePRO wordt geleverd met tal van productiviteitsverhogende applicaties. Met Magazine UX blijf je bijvoorbeeld in één oogopslag op de hoogte van je favoriete online content. Magazine UX is geoptimaliseerd voor een breed beeldscherm en toont automatische feeds of nieuwsupdates van content die jij belangrijk vindt. Door gebruik te maken van een schermgrootte die vergelijkbaar is met het materiaal van traditioneel magazineformaat, is de inhoud makkelijker te bekijken in de oorspronkelijke indeling bij het lezen van digitale tijdschriften of e-books. Op de NotePRO is tevens Cisco WebEx Meetings geïnstalleerd. Met deze tool voor videoconferencing kun je gemakkelijk onderweg deelnemen aan zakelijk overleg. Het opstarten van een sessie doe je direct vanuit je adreslijst, een unicum voor Android-toestellen. Met Samsung e-Meeting kun je tijdens een meeting documenten delen zonder dat je bent verbonden met een centrale server of IT-netwerk. Bovenop de genoemde toepassingen voorziet Samsung zijn NotePRO en TabPRO-tablets van een uitgebreid pakket van veelgebruikte apps, zoals Evernote en Sketchbook Pro. Ook biedt Samsung twee jaar gratis 50GB Dropbox ruimte aan.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 is een 12,2 inch tablet met stylus met een gewicht van 750 gram. De afmetingen van het tablet zijn 29,6 x 20,4 x 0,8 centimeter. De afmetingen van het tablet zijn 29,6 x 20,4 x 0,8 centimeter. De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Specificaties

De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 is voorzien van een 2,3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 quad-core processor. De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 heeft 32 GB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (MicroSD). Het vermogen van de accu bedraagt 9.500 mAh. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement, met aparte simkaart, vereist. Het tablet ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera. De camera op de Samsung Galaxy NotePRO 12.2 heeft geen flitser. De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 is uitgerust met een Super LCD-scherm met een resolutie van 1.600 x 2.560 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Het scherm van de Samsung Galaxy NotePRO 12.2 is daarnaast gemaakt van het stevige Gorilla Glass. Gorilla Glass is kras- en stootbestendig, waardoor je scherm minder snel zal beschadigen. De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy NotePRO 12.2

Van de Samsung Galaxy NotePRO 12.2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Samsung Galaxy NotePRO 12.2 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy NotePRO 12.2

Algemeen
ProductSamsung Galaxy NotePRO 12.2
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht750 gram
Afmetingen296,0 x 204,0 x 8,0 mm
IP codering
Accuvermogen9.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 800
Kloksnelheid4 core (max 2,3 GHz)
RAM3 GB
Opslag32 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm12,2" (247 ppi)
Resolutie1.600 x 2.560px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingUSB