Interessant:

iPhone 5S-bezitters zijn grootste dataverbruikers

nieuws 26 januari 2014 om 12:58

Uit een studie van communicatiebedrijf JDSU blijkt dat iPhone 5S-bezitters de grootste verbruikers van data zijn. Samsung Galaxy S4-bezitters volgen echter op de voet.

JSDU onderzocht het datagebruik van meer dan 1 miljoen telefoontelefoons in 150 verschillende landen, over een periode van 24 uur. Bij het onderzoek is alleen gekeken naar het dataverbruik op de meest populaire mobiele apparaten of op mobiele toestellen met op zijn minst 1.000 abonnees. JSDU gebruikte het dataverbruik op de iPhone 3G als mid-range benchmark bij het onderzoek. Uit de studie blijkt dat iPhone 5S-bezitters 7 keer zoveel data verbruiken als iPhone 3G-gebruikers, waar Galaxy S4-bezitters 3 keer zoveel data nodig hebben als gebruikers van de iPhone 3G. Naast de iPhone 5S scoort ook de iPad 3/4 bijzonder hoog op de lijst van dataverbruik.

Uit een benchmarkstudie van MobileMetrics van 20 Nederlandse websites eind 2011, bleek eerder dat bijna vijftig procent (48%) van de mobiele bezoekers gebruik maakt van een iPad. Ook andere onderzoeken toonden aan dat het meeste dataverkeer komt via iPads en iPhones. Eind 2012 werd meer webtraffic gegenereerd op iPhone 5 dan op de Galaxy S3.

iPhone 5S
iPhone 5S

Laptopmag Blog