Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,1 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony NEX-6 1 Foto Sony NEX-6 2 Foto Sony NEX-6 3 Foto Sony NEX-6 4 Foto Sony NEX-6 5

Inleiding

De Sony Alpha NEX-6 is de opvolger van de NEX-5 / NEX-5N. Als extra ten opzichte van zijn voorgangers beschikt deze systeemcamera over WiFi-ondersteuning (net als de Sony NEX-5R). In tegenstelling tot de NEX-5-modellen ontbreekt op de NEX-6 een touchscreen. De NEX-6 beschikt wel over een helder (non-touch) verstelbaar 3-inch OLED-display, een ingebouwde viewfinder en een ingeintegreerde pop-up flitser. Het beeldscherm is 45 of 90 graden te kantelen. Dankzij de krachtige BIONZ-processor en de 16,1-megapixel Exmor APS HD CMOS-sensor leg je met deze systeemcamera gedetailleerde afbeeldingen vast. Het ISO-bereik is 100-25.600 en video's zijn op te nemen in 1080p Full HD-kwaliteit. Het is mogelijk om foto's in RAW-formaat vast te leggen. Middels de speciale Function (Fn)-toets biedt de NEX-6 snel toegang tot de belangrijkste opties. Dankzij de WiFi-ondersteuning kan je foto's direct overzetten naar je smartphone of tablet. Hiertoe is wel Sony's PlayMemories Mobile-app nodig, die gratis verkrijgbaar is voor Android en iOS. Met de app zijn foto's ook direct te uploaden naar Facebook. De Sony NEX-6 ondersteunt lenzen uit Sony's E-Mount serie.

Apparaat & afmetingen

De Sony NEX-6 is een WiFi-systeemcamera met een gewicht van 287 gram. De afmetingen van de camera zijn 12,00 x 6,70 x 4,20 centimeter. De Sony NEX-6 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Resolutie en lens

De NEX-6 is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de 0,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC, SDXC en Memory Stick Pro Duo geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de NEX-6 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-OLED-scherm (resolutie 920.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen. Naast het scherm heb je ook de beschikking over een optische viewfinder, voor situaties waar het scherm niet of niet goed zichtbaar is.

Prijzen en beoordelingen Sony NEX-6

Van de Sony NEX-6 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony NEX-6 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het Sony NEX-6 testoverzicht de testen

Specificaties Sony NEX-6

Algemeen
ProductSony NEX-6
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht287 gram
Afmetingen120,0 x 67,0 x 42,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 24 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC, Memory Stick Pro Duo
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0