Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie14,2 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony NEX-5 1 Foto Sony NEX-5 2 Foto Sony NEX-5 3 Foto Sony NEX-5 4

Inleiding

De Sony NEX-5 is een ultracompacte systeemcamera die dankzij een krachtige 14,2-megapixel sensor en verwisselbare lenzen de mogelijkheden biedt van een spiegelreflexcamera. Tegelijkertijd met de NEX-5 werd Sony NEX-3 aangekondigd. Het voornaamste verschil tussen beide modellen is dat met de NEX-5 Full-HD video's (1920 x 1080i) zijn op te nemen en met de NEX-3 kan je alleen video's in reguliere HD-kwaliteit (1280 x 720p) opnemen. De beeldstabilisatie bevindt zich bij de NEX-modellen in de camera en niet in de lens. Dus ongeacht welk objectief je erop plaatst, de beeldstabilisatie blijft behouden. Met het bedieningswieltje op de Sony NEX-5 is eenvoudig de scherptediepte naar wens in te stellen. Het antistofsysteem helpt je sensor beschermen tegen stof bij het wisselen van de lens. Leuk is verder de Sweep Panorama-functie. Hiermee druk je op de sluiterknop en sleep je de camera heen en weer, om een panorama-shot te maken. De camera voegt automatisch een snelle reeks frames samen om een enorme beeldhoek vast te leggen. Accessoires die voor de Sony NEX-5 beschikbaar zijn betreffen onder meer een standaard 18-200mm lens, een 16mm pancake-lens, een stereomicrofoon en een optische viewfinder. Dit model is in augustus 2011 opgevolgd door de Sony NEX-5N.

Apparaat & afmetingen

De Sony NEX-5 is een systeemcamera met een gewicht van 287 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,1 x 5,9 x 3,8 centimeter. De Sony NEX-5 is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart.

Resolutie en lens

De NEX-5 is uitgerust met een 14,2 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 0,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC, SDXC en Memory Stick Pro geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de NEX-5 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Sony NEX-5

Van de Sony NEX-5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony NEX-5 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Sony NEX-5 testoverzicht de test

Specificaties Sony NEX-5

Algemeen
ProductSony NEX-5
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht287 gram
Afmetingen111,0 x 59,0 x 38,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie14,2 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920x1080@60fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC, Memory Stick Pro
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0