Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,1 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony NEX-5N 1 Foto Sony NEX-5N 2 Foto Sony NEX-5N 3 Foto Sony NEX-5N 4

Inleiding

De Sony NEX-5N is de opvolger van de Sony NEX-5. Dit model beschikt over een 3,5-inch touchscreen, een 16,1-megapixel sensor en een krachtige BIONZ-processor. Video's neem je in 1080p Full HD-kwaliteit met stereokwaliteit op. De NEX-5N heeft een ingebouwde microfoon en speaker. Een losse flitser wordt meegeleverd. In de 'Speed Priority Continuous'-modus kan je 10 afbeeldingen per seconde vastleggen. Via de nieuwe 'Photo Creativity Touch'-interface voeg je eenvoudig middels een druk op het touchscreen effecten aan afbeeldingen toe. Andere handige opties zijn, een RAW-modus, 3D Sweep Panorama (voor 3D-panorama's) en Auto HDR ('High Dynamic Range': stelt de perfecte foto samen uit meerdere shots). De NEX-5N heeft geen ingebouwde beeldstabilisatie; deze is afhankelijk van de gebruikte lens. De Sony NEX-5N komt in het zwart of zilver. Tegelijkertijd met dit model is de Sony NEX-7 (met een kantelbaar display) aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De Sony NEX-5N is een touch-systeemcamera met een gewicht van 269 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,0 x 5,9 x 3,8 centimeter. De Sony NEX-5N is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.

Resolutie en lens

De NEX-5N is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 0,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC, SDXC en Memory Stick Pro Duo geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de NEX-5N snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 921.600 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is aanraakgevoelig, wat de eenvoud van bedienen ten goede komt.

Prijzen en beoordelingen Sony NEX-5N

Van de Sony NEX-5N staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony NEX-5N is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,6. Lees in het Sony NEX-5N testoverzicht de testen

Specificaties Sony NEX-5N

Algemeen
ProductSony NEX-5N
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht269 gram
Afmetingen110,0 x 59,0 x 38,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 @ 60i
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC, Memory Stick Pro Duo
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0