Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,1 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony NEX-6 1 Foto Sony NEX-6 2 Foto Sony NEX-6 3 Foto Sony NEX-6 4 Foto Sony NEX-6 5
De Sony NEX-6 vult de ruimte tussen de NEX-7 en de NEX-5R. Maar als je niet per se een viewfinder hoeft, is de  NEX-5R waarschijnlijk een betere investering. De beeldkwaliteit van de NEX-6 is meestal uitstekend, hoewel er soms inconsistenties zijn bij de witbalans. Niettemin is het een solide systeemcamera met een degelijke autofocus, waarvan ook de prestaties solide (maar niet uitzonderlijk) zijn.
trustedreviews.com | september 2012

De Sony Alpha NEX-6 is niet goedkoop, maar is wel een uitstekende compacte systeemcamera. Niettemin geven wij toch de voorkeur aan de entry-level NEX-F3.
pcmag.com | september 2012

De Sony NEX-6, een systeemcamera met een 16,1-megapixel APS-C sensor, is solide gebouwde en beschikt over degelijke functionaliteiten gezien het prijskaartje.
t3.com | september 2012

De Sony NEX-6 een erg opmerkelijke camera. Het is niet het nieuwe vlaggenschip NEX-model, maar toch zien wij dit toestel wel snel het populairste model in de NEX-serie worden, ten koste van de NEX-7. De Sony NEX-6 is de beste compacte WiFi-systeemcamera op de camera, waarvoor in de toekomst ook nog eens meer apps op de markt kunnen komen.
cameralabs.com | september 2012

De Sony NEX-6 toont wat een compacte systeemcamera moet zijn: compact, licht, eenvoudig in gebruik, goed gebouwd (inclusief viewfinder), redelijk snel en je neemt er goede afbeeldingen mee. Aan de andere kant is de batterij te snel leeg door alle hoogstaande technologie en ontbreken enkele functionaliteiten (zoals een touchscreen) die wel op goedkopere NEX-modellen zijn te vinden.
pocket-lint.co.uk | september 2012