Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,1 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony NEX-5R 1 Foto Sony NEX-5R 2

Inleiding

De Sony NEX-5R is de opvolger van de NEX-5 / NEX-5N. Als extra ten opzichte van zijn voorgangers beschikt deze systeemcamera over WiFi-ondersteuning. Daarnaast is deze systeemcamera uitgerust met een verstelbaar 3-inch touchscreen. Via WiFi kan je draadloos en eenvoudig foto's uitwisselen met een smartphone of tablet waarop de nieuwe gratis PlayMemories mobiele app van Sony is geďnstalleerd. Delen via een televisie is mogelijk zonder router als de televisie WiFi-Direct ondersteunt. De nieuwe Fast Hybrid AF die fase- en contrastdetectie combineert zorgt voor de beste scherpstelprestaties. Nieuw is ook de 'Touch Shutter' via het intuďtieve touchscreen,  'Auto Slow Shutter' voor sfeervolle HD-video opnames en de digitale waterpas die een rechte horizon garandeert. Verder zijn 10 beelden per seconde mogelijk en heeft de Sony NEX-5R een hoge lichtgevoeligheid tot ISO 25.600.

Apparaat & afmetingen

De Sony NEX-5R is een WiFi-systeemcamera met een gewicht van 276 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,1 x 5,9 x 3,9 centimeter. De Sony NEX-5R is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.

Resolutie en lens

De NEX-5R is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 0,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC, SDXC en Memory Stick Pro Duo geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de NEX-5R snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 920.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is aanraakgevoelig, wat de eenvoud van bedienen ten goede komt.

Prijzen en beoordelingen Sony NEX-5R

Van de Sony NEX-5R staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony NEX-5R is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Sony NEX-5R testoverzicht de testen

Specificaties Sony NEX-5R

Algemeen
ProductSony NEX-5R
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht276 gram
Afmetingen111,0 x 59,0 x 39,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC, Memory Stick Pro Duo
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0