Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.1
Opslag MB
Scherm2,4" (167 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto HTC Snap 1 Foto HTC Snap 2 Foto HTC Snap 3 Foto HTC Snap 4 Foto HTC Snap 5 Foto HTC Snap 6

Inleiding

De HTC Snap is een handzame en stijlvolle Windows Mobile 6.1 smartphone met qwerty-toetsenbord en jogball, waarmee je eenvoudig kan scrollen. De HTC Snap - voluit HTC Snap S522 - heeft een eenvoudige 2 megapixel camera (met videorecord), maar is wat betreft connectiviteit zeer goed voorzien. Zo krijg je de beschikking over Bluetooth, WiFi, HSDPA, Microsoft Exchange en GPS. De HTC Snap is slechts 12 mm dik en is het eerste toestel dat beschikt over HTC's nieuwe 'Inner Circle'-functionaliteit. Hiermee kan je met één druk op een speciale 'Inner Circle-knop', e-mail van geselecteerde contactpersonen categoriseren. Berichten van de personen uit je eigen 'inner circle' worden gegroepeerd en automatisch naar boven geschoven. Zo kan je altijd direct reageren op e-mails van belangrijke contactpersonen. Al met al is de HTC Snap is een smartphone die zowel geschikt is voor zakelijke als particuliere gebruikers.

Apparaat & afmetingen

De HTC Snap is een handzaam en stijlvol QWERTY-toestel inclusief jog ball met een gewicht van 120 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,70 x 6,20 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 510 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 480 uur. De HTC Snap is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Snap ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Snap kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Snap kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Snap heeft 256 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Snap heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC Snap heeft een ingebouwde camera met een 2.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf. De HTC Snap is uitgerust met een TFT kleurenscherm (655.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 240 pixels. De HTC Snap draait op Windows Mobile 6.1. Met Windows Mobile 6.1 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile.

Prijzen en beoordelingen HTC Snap

Van de HTC Snap staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Snap is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,1. Lees in het HTC Snap testoverzicht de testen

Specificaties HTC Snap

Algemeen
ProductHTC Snap
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen117,0 x 62,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 528 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag256 MB + microSD
Scherm
Scherm2,4" (167 ppi)
Resolutie320 x 240px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB