Interessant:

Intel-Nokia netbook op handen

nieuws 25 juni 2009 om 12:55

Nokia en chipfabrikant Intel hebben officieel een strategische alliantie aangekondigd; beide grootmachten gaan samenwerken aan de innovatie van mobiele elektronica.

Gezamelijk willen de bedrijven een nieuw mobiel platform ontwikkelen dat "verder gaat dan de hedendaagse smartphones, notebooks en netbooks", aldus Nokia en Intel. Mogelijk gaan deze nieuwe apparaten "smartbooks" heten. De bedrijven gaan ook samenwerken bij de ontwikkeling van verschillende open source Linux software-projecten.

Belangrijk hierbij zijn vooral Moblin en Maemo, open source-besturingssystemen gebaseerd op Linux die speciaal ontwikkeld zijn voor goede internetprestaties op netbooks, Mobile Internet Devices (MID's) en internettablets met een Intel Atom-processor.

Daarnaast krijgt Intel van Nokia een licentie om in toekomstige producten gebruik te mogen maken van Nokia's HSPA/3G modem-technologie, wat een aanvulling is op Intel's wereldwijde mobiele breedbandstandaarden.

De aankondiging van Nokia en Intel voeden de eerdere geruchten dat er in de nabije toekomst een Nokia netbook op handen is. Met de Nokia N97 heeft Nokia nu ook al een smartphone in het assortiment die veel weg heeft van een mini-laptop en die door Nokia ook wordt gepositioneerd als 'mobiele mini-computer'.

>>> Lees meer hier over de officiŽle release van de Nokia Booklet 3G.

Nokia