Interessant:

Nokia Booklet 3G review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto Nokia Booklet 3G 1 Foto Nokia Booklet 3G 2 Foto Nokia Booklet 3G 3 Foto Nokia Booklet 3G 4 Foto Nokia Booklet 3G 5 Foto Nokia Booklet 3G 6

Inleiding

De Nokia Booklet 3G is de eerste mini-laptop van Nokia. Deze netbook beschikt over een 10-inch display en weegt slechts 1,25 kilogram. Bijzonder is dat de connectiviteitsmogelijkheden optimaal zijn. Zo ondersteunt de Booklet 3G niet alleen WiFi, maar is ook 3G/HSDPA standaard (zoals de naam al doet vermoeden). Net als andere netbooks maakt Nokia's netbook gebruik van een Intel Atom-processor en draait hij op Windows. Daarnaast kan je rekenen op een 12-urige accuduur, een 120GB harddisk, een HDMI-poort, Bluetooth, een ingebouwde webcam, een SD-cardreader en geintegreerde aGPS (met Ovi Maps). De Booklet 3G draait op Windows 7 Starter Edition, Home Premium of Professional.

Apparaat & afmetingen

De Nokia Booklet 3G is een 10-inch mini-laptop met een gewicht van 1.3 kilogram. De afmetingen van de netbook zijn 26,40 x 18,50 x 2,00 centimeter. De gebruikstijd van de Li-Ion accu bedraagt (onder ideale omstandigheden) 12 uur. De Nokia Booklet 3G is verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en blauw.

Hardware

De Nokia Booklet 3G draait op een 2 GHz Intel Atom Z530 processor en heeft een intern geheugen van 120 GB. Het DDR2 SDRAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 10,0\" scherm is 1280 x 720 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de Booklet 3G ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

In totaal staan er 3 USB poorten tot je beschikking. Op deze poorten kan je bijvoorbeeld een extra muis, groter toetsenbord of printer aansluiten. Handig is de ingebouwde 3-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Booklet 3G in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Nokia aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Nokia Booklet 3G kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Nokia Booklet 3G draait op Windows 7 Home Premium. Windows 7 Home Premium is de meest gebruikte editie van Windows 7 voor reguliere gebruikers. Windows 7 heeft een fraaie grafische interface, genaamd Windows Aero. Tevens heeft Microsoft Windows 7 zo ontworpen dat het besturingssysteem ook geschikt is voor multi-touch schermen. Windows 7 verscheen in 2009 als opvolger van Windows Vista. De Booklet 3G wordt geleverd met Internet Explorer 8, Nokia Update Manager, Ovi Suit en Ovi Maps Gadget. Daarnaast krijg je een 60-dagen trialversie van Microsoft Office Small Business.

Prijzen en beoordelingen Nokia Booklet 3G

Van de Nokia Booklet 3G staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Nokia Booklet 3G is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,7. Lees in het Nokia Booklet 3G testoverzicht de testen

Specificaties Nokia Booklet 3G

Algemeen
ProductNokia Booklet 3G
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht1250 gram
Afmetingen264,0 x 185,0 x 20,0 mm