Interessant:

Intel introduceert nieuwe zuinige processors

nieuws 2 juni 2009 om 10:50

Intel heeft op de Computex 2009 in Taiwan een nieuwe serie mobiele processors aangekondigd voor een nieuwe generatie van compacte en krachtige maar toch laaggeprijsde laptops en netbooks.

Met de nieuwe Intel ultra-low voltage (ULV) processors kunnen fabrikanten laptops bouwen die minder dan 2 cm dik zijn en slechts 1 tot 2,5 Kg wegen. Omdat de nieuwe processors relatief weinig stroom verbruiken, kan je langer werken op de batterij met de prestaties en mogelijkheden die je verwacht van laptops met andere Intel-processors. Een van de eerste mini-laptops met een ULV-processor is de Lenovo IdeaPad S12.

Daarnaast heeft Intel de Mobile Intel GS40 Express Chipset voor de nieuwe ULV-gebaseerde laptops onthuld. Deze laaggeprijsde chipset geeft ultradunne laptops met ULV-processors dezelfde mogelijkheden die consumenten verwachten van hun laptop; zoals High-Definition video, ondersteuning voor Windows Vista Premium en ingebouwde HDMI-aansluitingen.

Mobile Intel GS40 Express chipset

Intel komt tevens met nieuwe 'standard voltage' (SV) Intel Core 2 Duo processors, met snelheden tot 3,06 GHz. Deze energiezuinige processors bieden topprestaties voor mobiele zakelijke gebruikers en consumenten.

Intel biedt verder ook een nieuwe draadloze optie voor je laptop aan. Met behulp van Intel My WiFi Technologie kunnen meer apparaten een draadloze verbinding maken met laptops die gebruikmaken van Intel Centrino 2 processors. Met de Intel My WiFi Technologie verander je je laptop in een persoonlijk WiFi netwerkje, waarmee je tot acht acht verschillende, WiFi-gecertificeerde apparaten (bv. camera's, HDTV's en mp3-spelers) tegelijk draadloos kan aansluiten.

Intel