Interessant:

AMD en Intel zijn weer vriendjes

nieuws 13 november 2009 om 10:23

Chipfabrikanten AMD en Intel zijn weer vriendjes, maar daar was wel een flinke smak geld voor nodig; Intel schikte verschillende rechtszaken voor een bedrag van 840 miljoen euro.

Chipfabrikant AMD had verschillende antitrust- en patent-rechtszaken tegen chipgigant Intel lopen. Om van het gezeur af te zijn heeft Intel nu de zaak met AMD geschikt voor een gigantisch bedrag van 1,25 miljard dollar, dat is ongeveer 840 miljoen euro.

In de nieuwe overeenkomst staat dat AMD en Intel de komende vijf jaar elkaars patenten mogen gebruiken. Tevens zullen ze niet meer gaan procederen over voorgaande licentiezaken. Intel moet dit jaar flink in de buidel tasten, want het bedrijf kreeg van de Europese Commissie ook al een recordboete van 1,06 miljard euro wegens misbruik van de dominante marktpositie. Tegen deze boete gaat het bedrijf nog wel in beroep.

Zowel Intel als AMD zijn dit jaar erg actief met het introduceren van nieuwe (laptop)-processors. Intel introduceerde onder meer een nieuwe generatie zuinige ULV-processors (ULV=Ultra Low Voltage) en de krachtige nieuwe Intel Core i7 Mobile-processor voor laptops. AMD deelde haar chips opnieuw in in verschillende AMD Vision-series.

Intel