Interessant:

Sony breidt VAIO-laptopserie uit met VAIO F, VAIO S en VAIO Y

nieuws 9 januari 2010 om 14:26

Sony heeft op de CES 2010 in Las Vegas de VAIO-laptopserie flink uitgebreid met nieuwe VAIO F-, VAIO S- en VAIO Y-modellen; daarnaast werd de 'VAIO by You'-service geintroduceerd.

De krachtige Sony VAIO F-laptop is geschikt voor het afspelen van Full HD-games en -films en het bewerken van persoonlijke Full HD-content. Deze laptop heeft een Pro-Grade 16,4-inch Full HD-scherm, een Blu-ray brander en speler en de geluidsweergave is gelijk aan een thuisbioscoop dankzij Dolby Home Theater v3 voor surround sound. De notebook is voorzien van een quad-core Intel Core i7 processor plus 8GB DDR3 geheugen en een NVIDIA GeForce GT330M grafische kaart. De nieuwe Sony VAIO F-serie is verkrijgbaar vanaf eind januari 2010 en de adviesprijs is vanaf 1000 euro.

De Sony VAIO S-serie weegt slechts twee kilo en is vervaardigd van een hoogwaardige magnesiumlegering. Deze VAIO heeft een multi-touch trackpad, 3 usb-ingangen en een hdmi-aansluiting.De nieuwe VAIO S-serie is voorzien van energie-efficiŽnte Intel Core processoren. Een speciale sensor past de helderheid van het scherm aan op de omgeving om het energieverbruik te reduceren. VAIO Everywair voor high-speed internetconnectiviteit via 3G mobiele breedband netwerken (download snelheden tot 7.2 Mbps) is optioneel op deze laptop.

De slank vormgegeven Sony VAIO Y-serie weegt 1,8 kilo, heeft een 33,8 cm hoogcontrast LED-beeldscherm en is voorzien van een magnesiumlegering-behuizing met de voor VAIO kenmerkende cilindervormige scharnier. Het ergonomisch vormgegeven toetsenbord zorgt voor comfortabel typen en met het nieuwe multi-gesture touchpad is controle over de muis en navigeren tussen bestanden zeer gemakkelijk. Een opgeladen batterij biedt, volgens Sony, dankzij een ULV processor (ultra low voltage) negen uur werktijd en de zeer kleine AC-adapter is handig voor onderweg.

De nieuwe VAIO S-series en Y-series zijn verkrijgbaar vanaf januari 2010 voor adviesprijzen van respectievelijk 1000 en 800 euro.

Naast de nieuwe laptopmodellen introduceerde Sony ook nog 'VAIO by You'. Met deze service kan je via Sony Style, de webwinkel van Sony, of per telefoon naar eigen voorkeur VAIO laptops samenstellen, zoals dat nu ook bijvoorbeeld al mogelijk is bij computerfabrikant Dell.

portablegear.nl