Interessant:

Nokia N97 pas in zomer 2009 in Nederland

nieuws 17 april 2009 om 10:37

De Nokia N97, Nokia's nieuwe topmodel in de N-serie en door Nokia zelf ook wel bestempeld als 'mini-computer', komt pas rond de zomer van 2009 op de Nederlandse markt.

De Nokia N97 werd al in december 2008 aangekondigd, maar met de release in Nederland wil het maar niet echt opschieten. De N97 zal vanaf mei in verschillende landen verkrijgbaar zijn, maar Nederland moet nog tot juni of juli wachten op de officiŽle release.

Nokia N97

De Nokia N97 is een zeer geavanceerde smartphone met een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord en een scherm dat je schuin omhoog kan kantelen (net als bijvoorbeeld op de HTC Touch Pro2) voor optimaal leesgemak. Daarnaast is bijzonder dat de N97, na de Nokia 5800 XpressMusic, pas Nokia's tweede toestel met een touchscreen is. Uiteraard is de N97 ook verder op multimediagebied prima voorzien met een 5 megapixel camera, WiFi, HSDPA en aGPS.

De Nokia N97 zal verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 654,50 euro (inc. BTW). Door zijn opvallende uiterlijk als mini-computer zette de N97 overigens ook een geruchtenstroom op gang dat Nokia netbooks zou gaan maken, zeker toen een topman van het bedrijf zei dat Nokia denkt dat netbooks en smartphones in de toekomst steeds meer op elkaar zullen gaan lijken.

MobileCowboys.nl