Interessant:

Nokia N97, Palm Pre, HTC Magic: over de release in Nederland

nieuws 5 mei 2009 om 15:25

De afgelopen maanden vlogen de aankondigingen van zeer stijlvolle en multifunctionele smartphones ons om de oren, alleen: wanneer komt al dit fraais in Nederland? PortableGear geeft een overzicht.

De meest verwachte van de reeds officieel aangekondigde smartphones zijn momenteel de Nokia N97, de Palm Pre en de HTC Magic. Op elk van deze toestellen zullen we nog even moeten wachten tot ze in Nederland in de winkels liggen.

De HTC Magic, HTC's tweede Android-toestel, zal van dit trio waarschijnlijk het eerst in Nederland te koop zijn. Tweakers.net weet te melden dat Vodafone vanaf volgende week dinsdag begint met de voorverkoop van dit toestel in Nederland. In Duitsland kost de Magic zonder abonnement 570 euro; in Nederland is de telefoon waarschijnlijk alleen verkrijgbaar met een Vodafone-abonnement. In de Verenigde Staten komt deze telefoon overigens op de markt als de T-Mobile MyTouch 3G.

Het tweede toestel dat we tegemoet kunnen zien is de Nokia N97; deze smartphone annex mini-computer, die al eind 2008 werd aangekondigd, zal in de zomer van 2009 in Nederland komen. In sommige andere Europese landen is de voorverkoop van de N97 inmiddels al begonnen. Dit nieuwste high-end model (met touchscreen en qwerty-toetsenbord) in de multifunctionele N-serie van Nokia gaat rond de 654,50 euro (incl. BTW) kosten.

HTC Magic, Nokia N97 en Palm Pre

Uiteindelijk is er dan ook nog de Palm Pre, een bijzonder fraaie smartphone met touchscreen en qwerty-toetsenbord, die de faam van Palm moet doen herleven. Op dit toestel zullen we in Nederland waarschijnlijk het langste moeten wachten. Volgens de meest positieve voorspellingen komt de Palm Pre net als de N97 in de zomer van 2009 in Nederland, maar het zou ook nog wel eens flink veel langer kunnen duren. De prijs van de Pre is ook nog niet bekend, maar wordt geschat op ongeveer 400 euro.

>>> Lees hier meer over de officiŽle release van de HTC Magic bij Vodafone Nederland.

>>> Lees hier verder over de start van de officiŽle voorverkoop van de Nokia N97 in Nederland.

portablegear.nl