Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.1
Opslag MB
Scherm3,6" (259 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto HTC Touch Pro2 1 Foto HTC Touch Pro2 2 Foto HTC Touch Pro2 3 Foto HTC Touch Pro2 4 Foto HTC Touch Pro2 5 Foto HTC Touch Pro2 6 Foto HTC Touch Pro2 7

Inleiding

De HTC Touch Pro2 is speciaal ontworpen voor zakelijke professionals. Het toestel is de opvolger van de HTC Touch Pro. De HTC Touch Pro2 beschikt, net als de gelijktijdig geintroduceerde HTC Touch Diamond2, over TouchFLO 3D, people-centric communicatie en Push Internet-technologie. Verder heeft de HTC Touch Pro II een hoge resolutie 3,6-inch breedbeeld VGA-scherm en een gebruiksvriendelijk QWERTY-toetsenbord. Met meer batterijcapaciteit, uitbreidbaar geheugen, een lichtsensor die de helderheid van het scherm aanpast aan de lichtomstandigheden en een bewegingssensor voor het automatisch kantelen van het scherm bij foto's en video's, is de HTC Touch Pro2 zowel geoptimaliseerd voor gebruik via het touchscreen als veelvuldig e-mailen via het toetsenbord.

Apparaat & afmetingen

De HTC Touch Pro2 is een hign-end smartphone met een gewicht van 175 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,60 x 5,90 x 1,70 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 429 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 348 uur. De HTC Touch Pro2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs.

Bel- & datafuncties

De HTC Touch Pro2 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Touch Pro2 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Touch Pro2 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Touch Pro2 heeft 512 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van miniUSB overzetten van en naar je PC. De Touch Pro2 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC Touch Pro2 heeft een ingebouwde camera met een 3.20 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Touch Pro2 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels. De HTC Touch Pro2 draait op Windows Mobile 6.1. Met Windows Mobile 6.1 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile.

Prijzen en beoordelingen HTC Touch Pro2

Van de HTC Touch Pro2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Touch Pro2 is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het HTC Touch Pro2 testoverzicht de testen

Specificaties HTC Touch Pro2

Algemeen
ProductHTC Touch Pro2
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht175 gram
Afmetingen116,0 x 59,0 x 17,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 528 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag512 MB + microSD
Scherm
Scherm3,6" (259 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingminiUSB