Interessant:

Nokia N97 geintroduceerd

nieuws 2 december 2008 om 09:38

Nokia heeft de Nokia N97 geintroduceerd; de N97 is ontworpen voor Internet-adepten en combineert een groot 3,5-inch aanraakscherm met een volwaardig QWERTY toetsenbord.

De Nokia N97, door Nokia omschreven als 'geavanceerde mobiele computer', biedt daarmee permanente toegang tot internet en social-networkingsites. Dit nieuwe vlaggenschip van de Nokia Nseries is uitgerust met bijzondere technologie, zoals meerdere sensors, een groter geheugen, meer verwerkingskracht en snellere verbindingstechnieken, zodat je je persoonlijke internetomgeving kan inrichten en 'sociale locaties' kan delen.

Nokia N97

De Nokia N97 introduceert het begrip 'So-Lo', ofwel sociale locatie. Het systeem is uitgerust met ingebouwde A-GPS sensoren en een elektronisch kompas, zodat het zelf altijd weet waar het is. Sociale netwerken kunnen automatisch worden bijgewerkt met actuele informatie, waarbij goedgekeurde contacten hun 'status' kunnen updaten en hun sociale locatie kunnen uitwisselen, evenals foto's of videobeelden.

Het basisscherm van de Nokia N97 mobiele computer bevat de contacten, content en media die je altijd bij de hand wil hebben. Vrienden, sociale netwerken en nieuwsberichten zijn met een simpele aanraking onder handbereik.

Nokia N97

De Nokia N97 ondersteunt tot 48 GB geheugen, met 32 GB ingebouwd geheugen dat is uit te breiden met een 16 GB microSD kaart voor muziek, media en andere data. Dit wordt aangevuld met muziekfuncties, volledige support voor de Nokia Music Store en continue speelduur tot 1,5 dag. De Nokia N97 bevat ook een 5-megapixel-camera met Carl Zeiss-lens, 16:9 video in DVD-kwaliteit, en ondersteuning voor diensten als Share on Ovi via razendsnelle HSDPA- en WLAN-verbindingen, voor moeiteloze, directe uitwisseling.

De Nokia N97 komt naar verwachting in de eerste helft van 2009 op de markt en gaat rond de 654,50 euro (incl. BTW) kosten.

portablegear.nl