Interessant:

Windows Phones: Microsoft vs. Google en Apple

nieuws 7 april 2009 om 11:46

Microsoft gaat later dit jaar Windows Phones prominent promoten; dit zijn toestellen van andere fabrikanten met Windows Mobile; later zullen er ook smartphones met een aparte Windows-knop komen.

De "eerste generatie" Windows Phones heeft nog geen aparte Windows-knop. Deze generatie bestaat uit reeds eerder aangekondigde modellen, te weten de LG GM730, HTC Touch Diamond2, HTC Touch Pro2 en Toshiba TG01. Deze toestellen draaien al op Windows Mobile 6.5 of Windows Mobile 6.1. De modellen op 6.1 kunnen echter later een gratis update krijgen naar 6.5.

Bijzonder is dat Microsoft op de TeleVisie-beurs in Nieuwegein bij monde van Maarten Sonneveld, verantwoordelijk voor de mobiele tak van Microsoft Nederland, aangekondigde dat het bedrijf later dit jaar actief "Windows Phones" zal gaan promoten. Fabrikanten die nauw met Microsoft samenwerken, zoals LG en HTC, zullen later dit jaar ook modellen uit gaan brengen met een aparte "Windows"-toets, die bekend is van PC's en laptops.

Windows Mobile 6.1 blijft overigens nog enige tijd naast Windows Mobile 6.5 bestaan. De Windows Phones zullen dus van een van deze twee versies voorzien zijn, al naar gelang de mogelijkheden van het toestel.

Door zelf ook veel aandacht te gaan besteden aan de promotie van Windows Phones mengt Microsoft zich nog duidelijker in de strijd met Google en Apple. In tegenstelling tot Apple zal Microsoft echter geen eigen toestellen gaan maken. De strategieŽn van Microsoft en Google lijken erg op elkaar, aangezien ook Google zich vooral richt op het besturingssysteem (Android) en aanverwante applicaties voor het gebruik op toestellen van externe fabrikanten (zoals de HTC T-Mobile G1 en HTC Magic).

portablegear.nl