Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.1
Opslag MB
Scherm3,2" (292 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC Touch Diamond2 1 Foto HTC Touch Diamond2 2 Foto HTC Touch Diamond2 3 Foto HTC Touch Diamond2 4 Foto HTC Touch Diamond2 5 Foto HTC Touch Diamond2 6 Foto HTC Touch Diamond2 7 Foto HTC Touch Diamond2 8

Inleiding

Voor de HTC Touch Diamond2 is het compacte en iconische design van de succesvolle HTC Touch Diamond verder doorontwikkeld. Het toestel is slechts 13,7 mm dun en bevat een groter 3,2-inch hoge resolutie VGA-beeldscherm en een nieuwe aanraakgevoelige inzoombalk waarmee webpagina's, e-mails, foto's en documenten sneller in- en uitgezoomd kunnen worden. Met HTC's TouchFLO 3D gecombineerd met de people-centric communicatie en HTC's nieuwe Push Internet-technologie biedt de HTC Touch Diamond II een geavanceerde touch-ervaring, geoptimaliseerd voor gebruik met één hand. Verbeteringen ten opzichte van de originele HTC Touch Diamond zijn een vijftig procent grotere batterijcapaciteit, een 5 megapixel auto focus camera en uitbreidbaar geheugen. Tegelijkertijd met de Touch Diamond2 introduceerde HTC de HTC Touch Pro2.

Apparaat & afmetingen

De HTC Touch Diamond2 is een high-end smartphone met een gewicht van 118 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,80 x 5,30 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 500 uur. De HTC Touch Diamond2 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Touch Diamond2 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Touch Diamond2 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Touch Diamond2 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Touch Diamond2 heeft 512 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van miniUSB overzetten van en naar je PC. De Touch Diamond2 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC Touch Diamond2 heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Touch Diamond2 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels. De HTC Touch Diamond2 draait op Windows Mobile 6.1. Met Windows Mobile 6.1 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile.

Prijzen en beoordelingen HTC Touch Diamond2

Van de HTC Touch Diamond2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Touch Diamond2 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,1. Lees in het HTC Touch Diamond2 testoverzicht de testen

Specificaties HTC Touch Diamond2

Algemeen
ProductHTC Touch Diamond2
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht118 gram
Afmetingen108,0 x 53,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 288 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag512 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (292 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingminiUSB