Interessant:

Fabrikanten tonen telefoons voor kerstperiode

nieuws 18 september 2008 om 13:08

Tijdens een door The Phone House georganiseerd evenement toonden de vijf grootste telefoonfabrikanten hun portfolio voor de komende maanden. Traditiegetrouw staan high-end toestellen centraal.

Samsung
Het portfolio van Samsung was al grotendeels bekend. De Samsung Omnia, de Touchwiz en de Soulb namen een prominente plaats in op de stand. Leuke verrassing was de eerste officiele verschijning van de L870 (zie video). Tot slot toonde Samsung ook de robuuste B2700 en last but not least de i8510 die toch door het leven zal gaan als Samsung INNOV8.

Nokia
Bij Nokia waren minder nieuwelingen te ontwaren. De N96, N85 en N79 zijn de toptoestellen van Nokia voor aanstaande kerstperiode.

Nokia N96

Sony Ericsson
Sony Ericsson toonde vol trots haar 8 megapixel C905 telefoon. Ook de robuuste C702, de muzikale W980 en een werkende XPERIA X1 waren te zien. Tot slot toonden de Zweed-Japanners de W350i en de W760i inclusief de Zeemote bluetooth joystick. Deze zes toestellen zullen het portfolio van Sony Ericsson voor de komende maanden domineren.

LG
Het nog steeds groeiende LG was van de partij met de eergisteren gepresenteerde LG Renoir, en de met toetsenbord uitgeruste KS360. De KS360 zullen we terug zien in combinatie met pakketten van Hi. Tot slot was er ook nog de mid-range KP500 te bewonderen. De Prada II ontbrak helaas nog, maar volgens de geruchten zal deze voor kerst verschijnen.

Motorola
Motorola was wellicht de grootste verrassing op het Phone House event. Het merk toonde een compleet nieuw Nederlands portfolio en gaf ook aan vol voor de Nederlandse markt te gaan, ondanks het zware weer waarin Motorola verkeert. Producten die we de komende maanden van Motorola gaan zien zijn de JEWEL, de 5 megapixel ZN5, de op Linux gebaseerde A810 Ming en de entry level muziektelefoons EM325 en de EM330.

Motorola ZN5

Mini-laptops
Bert van Dam, managing director van The Phone House Nederland gaf ten slotte nog aan dat de Phone House zich meer gaat richten op (mini-)laptops als belangrijk product naast mobiele telefoons. Hij signaleert duidelijk een enorme toename van de vraag naar de compacte computers en sprak zelfs de verwachting uit dat over enkele jaren iedereen een eigen (mini-)laptop zal hebben.

portablegear.nl