Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm3,0" (155 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto LG Renoir 1 Foto LG Renoir 2 Foto LG Renoir 3

Inleiding

De LG Renoir, voluit LG KC910 Renoir, is een complete multimedia-telefoon met naast 8 megapixel camera ook ondersteuning van Xenon flash, handmatige focus en gezichtsherkenningstechnologie voor de beste foto's. Naast optimale cameramogelijkheden beschikt de LG Renoir ook over WiFi, HSPDA voor snel internet, Bluetooth, ingebouwde GPS en video-out. Qua uiterlijk lijkt de stijlvolle en erg slanke (14 mm) LG Renoir door het grote touchscreen erg op de iPhone en natuurlijk ook op zijn voorganger, de LG Viewty KU990. Het toestel beschikt over handschriftherkenning voor optimaal gebruikersgemak. De inspiratie voor het toestel kregen de makers van de manier waarop Renoir, een Franse impressionistische schilder, licht en kleur gebruikte om landschappen tot leven te brengen. Vandaar de keuze voor de naam Renoir. Sony Ericsson en Samsung kwamen eerder ook al met 8 megapixel cameratelefoons: de Sony Ericsson C905 en de Samsung i8510 INNOV8. Van de KC910 is ook editie met 8GB geheugenkaart op de markt, de LG Renoir 8GB.

Apparaat & afmetingen

De LG Renoir is een 8 megapixel cameratelefoon met een gewicht van 114 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,80 x 5,60 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 180 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 264 uur. De LG Renoir is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Bel- & datafuncties

De LG Renoir ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Renoir kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de LG Renoir kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Renoir heeft 130 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Renoir heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Multimedia

Met de LG Renoir kan je zowel audio (MP3) als video (MPEG, DivX en Xvid) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Renoir is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De LG Renoir heeft een ingebouwde camera met een 8.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De LG Renoir is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 400 x 240 pixels.

Prijzen en beoordelingen LG Renoir

Van de LG Renoir staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Renoir is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het LG Renoir testoverzicht de testen

Specificaties LG Renoir

Algemeen
ProductLG KC910 Renoir
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht114 gram
Afmetingen108,0 x 56,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag130 MB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (155 ppi)
Resolutie400 x 240px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB