Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm2,4" (167 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Motorola ZN5 1 Foto Motorola ZN5 2 Foto Motorola ZN5 3

Inleiding

De Motorola ZN5 is een cameratelefoon die Motorola in samenwerking met Kodak heeft ontwikkeld; de telefoon staat daarom ook wel bekend als de Kodak Phone. De Motorola ZN5 (of Motorola Motozine ZN5) is een elegante zwarte mobiel met fraaie ronde vormen. De Motorola ZN5 is uitermate geschikte als fotocamera door de aanwezige 5 megapixel camera met autofocus en xenon flash. Ook kun je met de ZN5 snel je foto's delen dankzij de ondersteuning van WiFi en Bluetooth. Motorola wil met de ZN5 de concurrentie aangaan met populaire cameratelefoons als de Samsung G800.

Apparaat & afmetingen

De Motorola ZN5 is een cameratelefoon met WiFi met een gewicht van 114 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 5,10 x 11,80 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 349 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 310 uur. De Motorola ZN5 is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Bel- & datafuncties

De Motorola ZN5 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de ZN5 kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de Motorola ZN5 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Motorola ZN5 heeft 350 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Multimedia

Met de Motorola ZN5 kan je zowel audio (MP3 en WAV) als video ( 3GP en MPEG) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De ZN5 is voorzien van een voicerecorder. Een ingebouwde FM radio ontbreekt echter. De Motorola ZN5 heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf. De Motorola ZN5 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 240 pixels.

Prijzen en beoordelingen Motorola ZN5

Van de Motorola ZN5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Motorola ZN5 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,2. Lees in het Motorola ZN5 testoverzicht de testen

Specificaties Motorola ZN5

Algemeen
ProductMotorola Motozine ZN5
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht114 gram
Afmetingen51,0 x 118,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag350 MB + microSD
Scherm
Scherm2,4" (167 ppi)
Resolutie320 x 240px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB