Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
SchermOnbekend
Camera2,0 megapixel
Foto Motorola Jewel 1 Foto Motorola Jewel 2 Foto Motorola Jewel 3

Inleiding

De Motorola Jewel, of MOTOJEWEL, is een entry-level fashion phone met een 3D kristallen design en spiegelende afwerking, die doet denken aan de Motorola U9. De Motorola Jewel is een lichtgewicht clamshell, die je makkelijk mee op zak neemt. De MOTOJEWEL beschikt niet over hele bijzondere specificaties, maar daar staat een klantvriendelijke prijs tegenover. Niettemin is muziek luisteren met de Jewel prima mogelijk dankzij de aanwezige MP3-speler en de ondersteuning van Windows Media Player 11. Ook kun je ermee fotograferen met de 2 megapixel camera. Daarnaast ondersteunt de Motorola Jewel MMS, SMS en push e-mail, dus je kan er ook prima met mee communiceren met je vrienden. De MOTOJEWEL is er in het paars en in het zwart.

Apparaat & afmetingen

De Motorola Jewel is een entry-level fashion clamshell met een gewicht van 88 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 9,00 x 4,90 x 1,60 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 420 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 350 uur. De Motorola Jewel is verkrijgbaar in de kleuren zwart en paars.

Bel- & datafuncties

De Motorola Jewel ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Jewel kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de Motorola Jewel kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Motorola Jewel heeft 25 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van miniUSB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de Motorola Jewel kan je zowel audio (MP3 en WMA) als video (MPEG) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Jewel is voorzien van een voicerecorder. Een ingebouwde FM radio ontbreekt echter. De Motorola Jewel heeft een ingebouwde camera met een 2.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf. De Motorola Jewel is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Prijzen en beoordelingen Motorola Jewel

Van de Motorola Jewel staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Motorola Jewel beschikbaar.

Specificaties Motorola Jewel

Algemeen
ProductMotorola Jewel
Aankondiging2008
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht88 gram
Afmetingen90,0 x 49,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag25 MB + microSD
Scherm
SchermOnbekend
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingminiUSB