Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSSymbian S60
Opslag MB
Scherm2,8"
Camera8,0 megapixel
Foto Samsung INNOV8 1 Foto Samsung INNOV8 2 Foto Samsung INNOV8 3 Foto Samsung INNOV8 4 Foto Samsung INNOV8 5

Inleiding

De Samsung i8150 INNOV8 is Samsungs eerste 8 megapixel cameratelefoon voor de Europese markt. Deze fraaie ogende slider beschikt niet alleen over 8 megapixel camera met autofocus, maar is ook een waar multimedia-monster met UMTS/HSDPA-ondersteuning voor snel internet, FM-tuner, aGPS, Bluetooth en WiFi. Je bent dus van alle gemakken voorzien en je kan ook veel foto's kwijt op de Samsung i8510 INNOV8 - je kan kiezen tussen een editie van 8 GB en een editie van 16 GB. De Samsung i8510 INNOV8 is de tweede 8 megapixel cameratelefoon die in Europa geintroduceerd is, na de Sony Ericsson C905.

Lees ook de test waarin PortableGear de kwaliteit van de afbeeldingen van de INNOV8 onder de loep neemt.

Apparaat & afmetingen

De Samsung INNOV8 is een 8 megapixel cameratelefoon met een gewicht van 140 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,70 x 5,40 x 1,70 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 510 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 310 uur. De Samsung INNOV8 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung INNOV8 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de INNOV8 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Samsung INNOV8 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung INNOV8 heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSDHC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De INNOV8 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Samsung INNOV8 kan je zowel audio (MP3, WMA, AAC, AAC+ en eAAC+) als video (MPEG, WMV, DiX, H.263 en H.264) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De INNOV8 is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Samsung INNOV8 heeft een ingebouwde camera met een 8.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf. De Samsung INNOV8 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. De Samsung INNOV8 draait op Symbian S60. Symbian is een mobiel besturingssysteem dat is ontwikkeld door Nokia. Symbian S60, en dan voornamelijk editie 3.0 en 5.0, is een van de meest toegepaste mobiele besturingssysteem op Nokia-smartphones. De meeste Symbian S60 3.0 of 5.0-telefoons ondersteunen WhatsApp en Angry Birds; beide apps vind je in Nokia's Ovi Market.

Prijzen en beoordelingen Samsung INNOV8

Van de Samsung INNOV8 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung INNOV8 is door 11bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,8. Lees in het Samsung INNOV8 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung INNOV8

Algemeen
ProductSamsung i8510 INNOV8
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht140 gram
Afmetingen107,0 x 54,0 x 17,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSSymbian S60
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm2,8"
ResolutieOnbekend
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB