Interessant:

Een nieuwe en een goedkope nieuwe Apple Watch

nieuws 16 september 2020 om 13:43

Apple heeft twee nieuwe smartwatches geintroduceerd. De Apple Watch Series 6 en de 100 euro goedkopere Apple Watch SE. Grootste verschil tussen beide horloges is dat de Watch Series 6 voorzien is van een functie om het zuurstofgehalte in je bloed te meten.

Apple Watch Series 6

De Apple Watch Series 6 is de meest geavanceerde smartwatch van Apple tot dusver. De Apple Watch Series 6 bevat alle gezondheidsvoorzieningen van de vorige Apple Watch-modellen en een nieuwe feature die het zuurstofgehalte in je bloed meet. Daardoor krijg je een beter beeld van je conditie en gezondheid. Het zuurstofgehalte, ook wel saturatie genoemd, is het percentage zuurstof (SpO2) dat in je rode bloedcellen van je longen naar de rest van je lichaam wordt getransporteerd. Hieraan kun je aflezen hoe het met de circulatie van zuurstofrijk bloed in het lichaam gesteld is. De Apple Watch Series 6 werkt op alle fronten beter dan zijn voorgangers. De hardware is vernieuwd, met nog meer features en vermogen als resultaat.

Apple Watch Series 6 - Nike-uitvoering
Apple Watch Series 6 - Nike-uitvoering

Het horloge heeft een nieuwe dual-coreprocessor die op de A13 Bionic van iPhone 11 is gebaseerd. Daardoor is de S6 SiP 20 procent sneller. Het verbeterde always‑on Retina-display van Apple Watch Series 6 is buiten tot 2,5 keer zo helder als dat van Apple Watch Series 5 met je pols omlaag. Daardoor zie je in fel zonlicht beter wat het display weergeeft. De always-on hoogtemeter laat de hele dag door zien op welke hoogte je je bevindt. Die benut daarvoor een nieuwe, energiezuinigere barometrische hoogtemeter, de GPS-voorziening en de WiFi-netwerken in de omgeving.

Apple Watch SE

De Apple Watch SE heeft alle essentiŽle features van de Apple Watch in een populair modern design, maar dan tegen een lagere prijs. De Apple Watch SE is voorzien van dezelfde versnellingsmeter, gyroscoop en always-on hoogtemeter als Apple Watch Series 6, en met de nieuwste bewegingssensoren en microfoon biedt Apple Watch SE mogelijkheden voor gezondheid en veiligheid zoals valdetectie, SOS-noodmelding, internationale noodoproepen en de Geluid-app.

Apple Watch SE
Apple Watch SE

Het horloge is voorzien van een Retina-display, met dunne randen en afgeronde hoeken, dat 30 procent groter is dan in Series 3. De interface biedt alle ruimte voor grote en gemakkelijk te lezen appsymbolen en lettertypen, en de complicaties zijn exact en informatief. Er zijn veel nieuwe wijzerplaten die geoptimaliseerd zijn voor dit display, dus klanten kunnen moeiteloos meldingen, tekstberichten, work-outgegevens en meer bekijken.

watchOS 7

De nieuwe horloges draaien op watchOS 7. Dankzij watchOS 7 heb je de beschikking over krachtige nieuwe features als Gezinsconfiguratie, waarmee kinderen of oudere gezinsleden een Apple Watch kunnen gebruiken zonder iPhone, plus een feature voor het bijhouden van je slaappatroon, automatische handenwasdetectie en nieuwe work-outs. De Apple Watch SE is verkrijgbaar in een case van volledig gerecycled aluminium in drie prachtige kleuren, en is compatibel met alle Apple Watch-bandjes, waaronder het nieuwe solobandje en het gevlochten solobandje.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Apple Watch SE (GPS) is verkrijgbaar vanaf 299 euro en Apple Watch SE (GPS + telefoon) is verkrijgbaar vanaf 349 euro. De Apple Watch Series 6 (GPS) is verkrijgbaar vanaf 429 euro en Apple Watch Series 6 (GPS + telefoon) is verkrijgbaar vanaf 529 euro.

portablegear.nl