Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Waterdicht
Bluetooth
ANT+
Hartslag
Foto Apple Watch SE 1 Foto Apple Watch SE 2 Foto Apple Watch SE 3 Foto Apple Watch SE 4 Foto Apple Watch SE 5 Foto Apple Watch SE 6 Foto Apple Watch SE 7 Foto Apple Watch SE 8 Foto Apple Watch SE 9

De Apple Watch SE is in september 2020 aangekondigd en is een goedkoper alternatief dan de tegelijk aangekondigde Apple Watch Series 6. Met de S5 System in Package (SiP) en dual-core processor levert Apple Watch SE razendsnelle prestaties, die tot twee keer sneller zijn dan de Apple Watch Series 3. De Digital Crown met voelbare feedback genereert incrementele kliks zodat je het echt voelt wanneer je eraan draait. De Apple Watch SE is uitgerust met de nieuwste speaker en microfoon, geoptimaliseerd voor een betere geluidskwaliteit tijdens telefoongesprekken, het gebruik van Siri en Walkietalkie en beschikt over Bluetooth 5.0.

Always-on hoogtemeter

De always-on hoogtemeter laat de hele dag door in real time de hoogte zien en maakt daarbij gebruik van een nieuwe, meer energiezuinige barometrische hoogtemeter, GPS en WiFi-netwerken in de buurt. Met deze feature kunnen kleine hoogteverschillen boven het grondniveau worden gedetecteerd, tot 30 centimeter omhoog en omlaag. De feature kan worden weergegeven als een nieuwe wijzerplaatcomplicatie of als meetgegeven tijdens work-outs. Het ingebouwde kompas voorziet je verder van betere routebeschrijvingen en kompasrichtingen, maar ook van gegevens over helling, hoogte en breedte- en lengtegraad. Je kan één van de drie nieuwe Kompas-complicaties aan je wijzerplaat toevoegen. Met SOS-noodmelding op Apple Watch kan je snel en eenvoudig hulp inroepen of de hulpdiensten inschakelen met één druk op een knop. Voor extra persoonlijke veiligheid tijdens reizen kunnen gebruikers met de Cellular-modellen van Apple Watch SE internationale gesprekken met hulpdiensten voeren – waar het device ook gekocht is en ongeacht de vraag of het mobiele abonnement geactiveerd is. Valdetectie maakt ten slotte gebruik van een aangepast algoritme en de nieuwste versnellingsmeter en gyroscoop in de Apple Watch SE om te detecteren of je bent gevallen. Door het traject van de pols en de impactversnelling te analyseren, geeft Apple Watch je een waarschuwing na een harde val, die kan worden genegeerd of gebruikt om de hulpdiensten te bellen. Als de Watch gedurende circa 60 seconden na de val geen beweging detecteert, worden automatisch de hulpdiensten gewaarschuwd, wordt er een audiobericht afgespeeld met de locatie van de gebruiker in de vorm van geografische coördinaten en wordt er een bericht verstuurd naar de SOS-contactpersonen. Voor een beter inzicht in de gezondheid van het gehoor maakt de Apple Watch SE gebruik van de nieuwste microfoon om de geluidsniveaus in de omgeving van een gebruiker te meten. De Apple Watch SE verstuurt een melding als het decibelniveau tot een punt is gestegen waarop het gehoor kan worden aangetast.

watchOS 7

watchOS 7 bevat tal van mogelijkheden om je Apple Watch een nog persoonlijker tintje te geven. Zo kun je kiezen uit zeven nieuwe wijzerplaten, waaronder Stripes, Chronograph Pro, GMT en Artist, en ook nieuwe wijzerplaten aanpassen en delen met anderen. Met nieuwe features voor de gezondheid en veiligheid, waaronder low-range VO2max , een feature voor het bijhouden van het slaappatroon, automatische handenwasdetectie en nieuwe soorten work-outs, krijgen de gebruikers een beter inzicht in hun algehele welzijn. De Kaarten-app op je pols bevat nu routebeschrijvingen voor fietsers, en Siri kan iets voor je vertalen.

Gezinscofiguratie

Met Gezinsconfiguratie in watchOS 7 wordt Apple Watch uitgebreid naar het hele gezin. De kinderen en oudere leden van een gezin kunnen de verbindingsmogelijkheden, veiligheid en fitnessfeatures van Apple Watch gebruiken, ook als ze zelf geen iPhone hebben. De voordelen zijn legio: de kleinsten kunnen internetten, hun Watch personaliseren, altijd een SOS-noodmelding doen, lekker bewegen met speciaal op hen afgestemde activiteitsringen en zich beter concentreren met de nieuwe Schooltijd-modus, die elke vorm van afleiding voorkomt als ze op school zitten of huiswerk maken. watchOS 7 beschikt tot slot ook over geoptimaliseerde features voor senioren, zoals een eenvoudig proces voor aanmelding en configuratie, en een vernieuwde XL-wijzerplaat om in één oogopslag de tijd en een uitgebreide complicatie te zien. Senioren kunnen ook gebruikmaken van een nieuwe Gezondheid-checklist in de Gezondheid-app op iPhone waarin in één gecentraliseerde weergave te zien is of gezondheidsfuncties als valdetectie zijn ingeschakeld.

Prijzen en beoordelingen Apple Watch SE

Van de Apple Watch SE staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Apple Watch SE is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,9. Lees in het Apple Watch SE testoverzicht de test

Specificaties Apple Watch SE

Algemeen
ProductApple Watch SE
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Waterdicht
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
ANT+
Hartslag
VerbindingOnbekend