Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Waterdicht
Bluetooth
ANT+
Hartslag
Foto Apple Watch Series 6 1 Foto Apple Watch Series 6 2 Foto Apple Watch Series 6 3 Foto Apple Watch Series 6 4 Foto Apple Watch Series 6 5 Foto Apple Watch Series 6 6 Foto Apple Watch Series 6 7 Foto Apple Watch Series 6 8 Foto Apple Watch Series 6 9 Foto Apple Watch Series 6 10 Foto Apple Watch Series 6 11 Foto Apple Watch Series 6 12

De Apple Watch Series 6 bevat alle gezondheidsvoorzieningen van de vorige Apple Watch-modellen en een nieuwe feature die het zuurstofgehalte in je bloed meet. Daardoor krijg je een beter beeld van je conditie en gezondheid. Het zuurstofgehalte, ook wel saturatie genoemd, is het percentage zuurstof (SpO2) dat in je rode bloedcellen van je longen naar de rest van je lichaam wordt getransporteerd. Hieraan kun je aflezen hoe het met de circulatie van zuurstofrijk bloed in het lichaam gesteld is.De zuurstofsaturatiesensor maakt gebruik van vier sets met groene, rode en infrarode leds en de vier fotodioden op de kast van Apple Watch om zo nauwkeurig mogelijk de lichtreflectie van je bloed te meten, ongeacht je huidtype. De Apple Watch bepaalt vervolgens met behulp van een geavanceerd algoritme in de Saturatie-app wat het zuurstofgehalte in je bloed is, mits dat een waarde tussen de 70% en 100% heeft. Als je niet in beweging bent, bijvoorbeeld als je slaapt, wordt het zuurstofgehalte standaard met enige regelmaat op de achtergrond gemeten, maar je kunt ook zelf een meting uitvoeren. Alle gegevens komen in de Gezondheid-app terecht, waar je ook het verloop van je saturatie binnen een bepaalde periode kunt bekijken.

Hardware Apple Watch Series 6

Het horloge heeft een nieuwe dual-coreprocessor die op de A13 Bionic van iPhone 11 is gebaseerd. Daardoor is de S6 SiP 20 procent sneller, waardoor apps 20 procent sneller starten, terwijl de batterij het nog steeds 18 uur volhoudt. Verder bevat Apple Watch Series 6 de U1-chip en Ultra Wideband-antennes, die de benodigde draadloze voorzieningen voor onder meer de nieuwste digitale autosleutels leveren. De Apple Watch Series 6 laadt ook sneller op, waardoor de batterij binnen anderhalf uur helemaal vol is. Verder gaat de batterij nu langer mee wanneer bij bepaalde vormen van sport, zoals hardlopen, de meetgegevens worden bijgehouden.

Always-on display

Het verbeterde always-on Retina-display van Apple Watch Series 6 is buiten tot 2,5 keer zo helder als dat van Apple Watch Series 5 met je pols omlaag. Daardoor zie je in fel zonlicht beter wat het display weergeeft. Met de pols omlaag kan je nu het Berichtencentrum en het Bedieningspaneel openen, op een complicatie tikken en swipen voor een andere wijzerplaat zonder het display van je Watch uit de sluimerstand te hoeven halen. De always-on hoogtemeter laat de hele dag door zien op welke hoogte je je bevindt. Die benut daarvoor een nieuwe, energiezuinigere barometrische hoogtemeter, de GPS-voorziening en de WiFi-netwerken in de omgeving. Deze feature detecteert ook kleine hoogteverschillen van circa 30 cm boven het maaiveld, en kan als complicatie op je wijzerplaat of als work-outmeting worden weergegeven.

Prijzen en beoordelingen Apple Watch Series 6

Van de Apple Watch Series 6 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Apple Watch Series 6 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Apple Watch Series 6 testoverzicht de test

Specificaties Apple Watch Series 6

Algemeen
ProductApple Watch Series 6
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Waterdicht
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
ANT+
Hartslag
VerbindingOnbekend