Interessant:

OPPO met nieuwe software

nieuws 27 november 2019 om 13:59

OPPO komt met een nieuw besturingssysteem voor haar telefoons, OPPO ColorOS 7. De update zal vanaf Q1 2020 voor het eerst beschikbaar zijn voor OPPO Reno2.

‘’OPPO streeft ernaar om ColorOS volledig te optimaliseren om het sneller en soepeler te maken voor onze, meer dan 300 miljoen, gebruikers wereldwijd’’, aldus Martin Liu, Senior Strategy Manager bij OPPO ColorOS. ‘’Deze update brengt niet alleen een nieuwe look-and-feel voor het systeemontwerp, maar verbetert ook de audiovisuele- en game-ervaringen. Bovendien brengen we onze gebruikers veel gelokaliseerde functies om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Deze functies zullen we blijven uitbreiden.’’

Infinite Design

OPPO kiest voor een eenvoudig design voor een overzichtelijke gebruikersinterface. Hierdoor kan je je meer op de inhoud focussen. Naast de volledig aangepaste pictogrammen, biedt de Dark Mode een uitstekende leeservaring tijdens ieder moment van de dag. Deze functie vergemakkelijkt concentratie tijdens het lezen en verlaagt tevens het batterijverbruik.

ColorOS7 - Dark mode
ColorOS7 - Dark mode

Verbeterde interacties en geluid

OPPO’s ColorOS 7 staat voor meer intuďtieve interacties. Naast het nieuwe Artist Wallpaper Project, kan je nu kiezen voor een reeks dynamische achtergronden die met de tijd rouleren of kunnen worden veranderd met een swipe-beweging. Ook zorgt een verbeterd haptisch ontwerp voor duidelijkere touch- en geluidservaringen. Er zijn ook nieuwe animaties voor het opladen, het weer en het verwijderen van apps. Bovendien werkt ColorOS samen met het Deense audio-ontwerpbedrijf Epic Sound om het algehele geluidssysteem te upgraden. De nieuwe geluidseffecten, gebaseerd op natuurgeluiden, zorgt voor een prettigere luisterervaring voor systeemcontroles, beltonen, meldingen en andere geluiden.

Sneller en soepeler

Ook de prestaties van de toestellen worden geoptimaliseerd. Zo is er een mechanisme voor het vooraf laden van de cache waardoor apps nu sneller kunnen openen en opstarten. Ook systeembronnen worden efficiënt verdeeld op basis van het gebruik. Tot slot optimaliseert planningsmechanisme oSense de touch-respons en framesnelheden waardoor gaming soepeler wordt dan ooit. Bij het spelen van intensieve vechtspellen is de touch-respons geoptimaliseerd met 21,6% en de framesnelheid met 38%.

ColorOS 7 - Features
ColorOS 7 - Features

Verbeterde camera- en videofuncties

AI Beautification 2.0 identificeert de omgeving en meet het licht om de huidtint van de gebruiker zo goed mogelijk te matchen. Met duidelijkere gezichtsdetails legt de functie de meest natuurlijke looks vast. Foto’s gemaakt met de Ultra Night Mode resulteren in goede nachtfoto’s door ruisvermindering op momenten zoals een diner bij kaarslicht en avondwandelingen, waarbij helderheid, contrast en kleur een groter belang hebben. Soloop, OPPO's smart video-editor, vereenvoudigt het maken en bewerken van video's, zodat ook beginnende creatievelingen prachtige video's kunnen maken en deze met een enkele handeling kunnen delen.

Beschikbaarheid

OPPO’s grootste update tot nu toe, ColorOS 7, zal vanaf Q1 2020 beschikbaar zijn op de Reno2. Vanaf Q2 zal de update ook beschikbaar zijn voor de Reno, Reno 10x Zoom, Reno Z, Reno2Z, RX17 Pro, Find X en Find X Lamborghini. De A9 2020, A5 2020, R15 en R15 Pro zullen de update ondersteunen vanaf Q3.

portablegear.nl