Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm6,4" (403 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Oppo RX17 Pro 1 Foto Oppo RX17 Pro 2 Foto Oppo RX17 Pro 3 Foto Oppo RX17 Pro 4 Foto Oppo RX17 Pro 5

Inleiding

Begin november 2018 introduceerde Oppo de RX17 Pro en de midrange RX17 Neo. De RX17 Pro lijkt erg op de iets eerder geintroduceerde OnePlus 6T, wat niet heel gek is, gezien het feit dat Oppo en OnePlus zusterbedrijven zijn. De RX17 Pro heeft een 6,4-inch scherm. Boven in het scherm vind je een kleine notch, bestaande uit de selfiecamera, die de onderliggende licht- en afstandssensor afschermt. Het scherm kan je unlocken middels een vingerafdruksensor die achter het scherm is geplaatst, net als bij de OnePlus 6T en de Huawei Mate 20 Pro. Oppo noemt deze vingerafdrukscanner de Hidden Fingerprint Unlock.

RX17 Pro camera

De RX17 Pro heeft een 25-megapixel-voorcamera en een Sony IMX576-sensor met een diafragma van f/2.0 voor realtime HDR-ondersteuning. De aangepaste beautymodus in staat om vier mensen op een foto te herkennen, waarmee je vier mensen kan voorzien van een (onnatuurlijk) filter. De hoofdcamera bestaat uit een dubbele 12 megapixel camera. Foto's maken in het donker blijft een uitdaging met smartphones. De Oppo RX17 Pro hoopt dit op te lossen door het inzetten van drie technieken, te weten de AI Ultra-Clear Engine, de Smart Aperture en de OIS (Optical Image Stabilization). Met de AI Ultra-clear Engine kan je hoogwaardige avond- en nachtfoto's maken en kleurcorrecties op pixelniveau toepassen. De scèneherkenningsfunctie herkent 23 soorten omgevingen en tot wel 864 variaties van omgevingen. Dankzij de kleurcorrectie op pixelniveau zijn beelden duidelijker, helderder en mooier. Tot slot worden details van foto's verfijnd, ruis verminderd en hoge lichten hersteld.Een andere belangrijke functie met betrekking tot avond- en nachtfotografie en het gebrek aan licht is de Smart Aperture, een variabel diafragma van F1.5/F2, dat zich automatisch aanpast aan de lichtomstandigheden voor scherpere en duidelijke foto's bij felle en donkere omstandigheden. Deze techniek was ook al te zien bij de Samsung Galaxy S9. Tot slot beschikt de RX17 Pro over Optical Image Stabilization, waardoor beelden worden gestabiliseerd voor een langere belichtingstijd.

Snel opladen

De RX17 Pro is ook uitgerust met de SuperVOOC Flash-laadtechnologie die met de OPPO Find X voor het eerst in Europa beschikbaar kwam. Dit is de veiligste en doeltreffendste laadtechnologie binnen de industrie. Het duurt slechts 10 minuten om het toestel voor 40 procent op te laden en 40 minuten om de RX17 Pro volledig op te laden. Hiermee zet OPPO een nieuwe standaard voor het opladen van mobiele telefoons.

Besturingssysteem Oppo RX17 Pro

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Oppo RX17 Pro

Van de Oppo RX17 Pro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Oppo RX17 Pro is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Oppo RX17 Pro testoverzicht de test

Specificaties Oppo RX17 Pro

Algemeen
ProductOppo RX17 Pro
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen157,6 x 74,6 x 7,9 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.700 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 710
Kloksnelheid8 core (max 2,2 GHz)
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,4" (403 ppi)
Resolutie1.080 x 2.340px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera25,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C