Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,5" (396 ppi)
Camera48,0 megapixel
Foto Oppo Reno2 Z 1 Foto Oppo Reno2 Z 2 Foto Oppo Reno2 Z 3 Foto Oppo Reno2 Z 4 Foto Oppo Reno2 Z 5 Foto Oppo Reno2 Z 6 Foto Oppo Reno2 Z 7 Foto Oppo Reno2 Z 8 Foto Oppo Reno2 Z 9 Foto Oppo Reno2 Z 10

Inleiding

De Oppo Reno2 Z is de opvolger van de Oppo Reno Z en is in oktober 2019 geïntroduceerd samen met de Reno2. Reno2 Z combineert een 6,5-inch AMOLED-scherm gemaakt van het steveige Corning Gorilla Glass (5de generatie), een 2.340 x 1.080 pixels resolutie en een screen-to-body ratio van 91%. De Reno2 Z beschikt over een 16-megapixel pop-up voorcamera met Atmosphere Light technologie. Daarnaast bevat het scherm Hidden Fingerprint Unlock 3.0, een snelle en visueel extra heldere vingerafdrukscanner. Het toestel maakt gebruik van het ColorOS 6.1 besturingssysteem, gebaseerd op Android 9.0, met verschillende smart functies zoals Touch Boost 2.0, Frame Boost 2.0 en Game Space. De vernieuwde interface biedt een betere gebruikerservaring en werkt met nieuwe gebaren zodat het toestel nu nog eenvoudiger met één hand te bedienen is.

Oppo Reno2 Z camera

De Reno2 Z is uitgerust met een 48-megapixel Ultra-Clear hoofdcamera, 8-megapixel groothoeklens (119-graden), 2-megapixel monolens en een 2-megapixel portretlens. De nieuwe Ultra Steady Video Mode is de belangrijkste nieuwe feature van de Oppo Reno2 Z en zorgt ervoor dat zelfs tijdens de meest extreme beweging - bijvoorbeeld tijdens het rennen, skiën en skateboarden - de camera moeiteloos in balans blijft. In combinatie met de 60fps frame rate levert dit stabiele en vloeiende beelden op van hoge kwaliteit. Met de nieuwe video-bewerkingsapp SOLOOP kan je op eenvoudige wijze video's bewerken op je smartphone. Zo sluit muziek bijvoorbeeld automatisch aan op de timing en overgangen van de video en draagt intelligente content herkenning bij aan snelle beeldbewerking.

Besturingssysteem Oppo Reno2 Z

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Oppo Reno2 Z

Van de Oppo Reno2 Z staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Oppo Reno2 Z is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Oppo Reno2 Z testoverzicht de test

Specificaties Oppo Reno2 Z

Algemeen
ProductOppo Reno2 Z
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht195 gram
Afmetingen161,8 x 75,8 x 8,7 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorMediatek Helio P90
Kloksnelheid8 core (max 2,2 GHz)
RAM8 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB
Scherm
Scherm6,5" (396 ppi)
Resolutie1.080 x 2.340px
SchermsoortAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera48,0 megapixel
Aantal camera's4
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C