Interessant:

Oppo Reno2 versus Oppo Reno2 Z

achtergrond 18 oktober 2019 om 16:41

De Oppo Reno2 en Reno2 Z zijn twee aantrekkelijk geprijsde middenklassers. Het prijsverschil tussen beide toestellen is 150 euro, maar de toestellen verschillen nauwelijks van elkaar. We zetten de verschillen, maar vooral de overeenkomsten voor je op een rij.

Design

De toestellen lijken erg op elkaar. De voorzijde van de toestellen bestaat uit een enorm AMOLED-scherm zonder storende inkepingen. De selfiecamera komt namelijk aan de bovenzijde van de toestellen tevoorschijn. Beide toestellen hebben een 6,5-inch scherm met een 2.400 x 1.080 (Reno 2) / 2.340 x 1.080 (Reno2 Z) pixels resolutie. Gorilla Glass is ook standaard, waarbij de Reno2 de zesde generatie van het glas gebruikt en de Reno2 Z de vijfde generatie. De vorm van de popup-camera verschilt vreemd genoeg ook. De Reno2 heeft een pop-up camera in haaievin vorm, terwijl de Reno2 Z een camera in een rechthoekige vorm heeft.

Camera

Het grootste verschil tussen de toestellen vind je bij de hoofdcamera. De Reno2 is uitgerust met een 48-megapixel Ultra-Clear hoofdcamera, 8-megapixel groothoeklens (116-graden), 13-megapixel telelens en een 2-megapixel monolens. Door de nieuw ontwikkelde Fusion Imaging technologie switch je naadloos tussen 5x Hybrid Zoom en 20x Digital Zoom voor het vastleggen van de juiste details. Deze technologie levert ook bij grote afstanden scherpe beelden van hoge kwaliteit. De Reno2 Z is uitgerust met een 48-megapixel Ultra-Clear hoofdcamera, 8-megapixel groothoeklens (119-graden!), 2-megapixel monolens en een 2-megapixel portretlens. Met de Reno2 heb je dus geen optische zoom tot je beschikking. De nieuwe Ultra Steady Video Mode is de belangrijkste nieuwe feature van Oppo Reno2-serie en zorgt ervoor dat zelfs tijdens de meest extreme beweging - bijvoorbeeld tijdens het rennen, skiŽn en skateboarden - de camera moeiteloos in balans blijft. In combinatie met de 60fps frame rate levert dit stabiele en vloeiende beelden op van hoge kwaliteit. Met de nieuwe video-bewerkingsapp SOLOOP kan je op eenvoudige wijze video's bewerken op je smartphone. Zo sluit muziek bijvoorbeeld automatisch aan op de timing en overgangen van de video en draagt intelligente content herkenning bij aan snelle beeldbewerking.

Oppo Reno2 Z
Oppo Reno2 Z

Overige overeenkomsten en verschillen

Qua prestaties ontlopen de toestellen elkaar niet veel. 8 GB RAM is standaard bij de Reno2-serie. De Reno2 Z heeft 128 GB opslagruimte en de Reno2 - het dubbele - 256 GB. Ook de processor verschilt licht. De Reno2 draait op een Snapdragon 730 processor en de Reno2 Z op een Helio P90. De Reno2 is hierdoor iets sneller. Onder het scherm tref je bij de toestellen een identieke vingerafdrukscanner. Ook de accu is met 4.000 mAh identiek. Opladen gaat lekker snel dankzij de 20W oplader. Naast Android 9 is ColorOS 6.1 geÔnstalleerd.

Prijs en beschikbaarheid

De Oppo Reno2 heeft een adviesprijs van 499 euro en is sinds 18 oktober 2019 verkrijgbaar. De Oppo Reno2 Z, die ook al verkrijgbaar is, heeft een adviesprijs van 349 euro. De Reno2 komt in de kleuren Luminous Black en Ocean Blue en de Reno2 Z in de kleuren Luminous Black en Sky White.

Oppo Reno2
Oppo Reno2

Conclusie

Het prijsverschil tussen de Reno2 en de Reno2 Z is vrij fors. De Reno2 is meer dan 40% duurder dan de relatief goedkope Reno2 Z. Voor die 150 euro krijg je wel een beter toestel, maar de verschillen zijn beperkt. Het scherm is weliswaar beter, maar niet spectaculair beter. De hoeveelheid RAM is identiek, maar je krijgt wel een dubbel opslaggeheugen en een snellere processor. Het grootste verschil is echter de optische zoomfunctie die aanwezig is op de Reno2. Of je deze verschillen de het prijsverschil waard vindt is aan jou. Op dit moment lijkt de Reno2 Z de beste koop by far.

portablegear.nl