Interessant:

OnePlus 7T en 7T Pro verschillen

achtergrond 10 maart 2020 om 15:02

In de herfst van 2019 introduceerde OnePlus de 7T en de 7T Pro. Tussen beide toestellen zit bij introductie 160 euro verschil. We zetten de verschillen en overeenkomsten voor je op een rij.

Net als bij de introductie van de OnePlus 7-toestellen (dus zonder T) introduceert OnePlus een regulier en een uitgebreid model. De OnePlus 7T is een verbeterde uitvoering van de OnePlus 7 en de OnePlus 7T Pro is de opvolger van de OnePlus 7 Pro. OnePlus komt ook met een speciale McLaren Edition. Dit toestel is identiek aan de OnePlus 7T Pro, met een aantal extra designelementen, extra thema's en wallpapers en 12 GB RAM.

Groter display

De OnePlus 7T Pro heeft een groter en scherper scherm dan de OnePlus 7T. Op de 7T Pro tref je een 6,67-inch scherm met een 1.440 x 3.120 pixels resolutie. De 7T heeft een kleiner 6,55-inch scherm met 1.080 x 2.400 pixels. Beide toestellen hebben een 90 Hz refreshrate. Hierdoor wordt het beeld vaker ververst, waardoor de scrollen en snelle bewegingen veel vloeiender zijn.

OnePlus 7T - Ronde cameramodule
OnePlus 7T - Ronde cameramodule

Verschillend ontwerp

Ook het ontwerp van beide toestellen verschilt. De OnePlus 7T heeft niet alleen een kleiner scherm, maar ook geen afgeronde randen. Bij de OnePlus 7T Pro loopt het beeld door over de rand. Bijzonder is het ontbreken van een selfiecamera in het scherm bij de 7T Pro. Dit toestel gebruikt namelijk een popup selfiecamera, waardoor de camera tevoorschijn springt op het moment dat je een foto wilt maken. Je hebt dus geen 'storende' cameralens in je display zitten, zoals de notch bij de OnePlus 7T. Aan de achterzijde zorgt een andere opzet van de cameramodule voor de verschillen. De 7T heeft een ronde cameramodule. De 7T Pro heeft een verticale module. De OnePlus 7T koop je in Glacier Blue of Frosted Silver. De De OnePlus 7T Pro koop je enkel in Haze Blue.

Warp Charge 30T oplader

Bij de 7-serie verschilde de oplaadsnelheid tussen beide toestellen nog flink. Nu heeft OnePlus dat gelijk getrokken. Dankzij Warp Charge 30T laad je je toestel 23% sneller op dan voorheen. Warp Charge 30T laadt beide toestellen in 30 minuten op van 0% naar ongeveer 70%. Terwijl andere snellaadtechnologieën warmte genereren en de laadsnelheid beperken, blijft de OnePlus 7T (Pro) koel en wordt het toestel constant snel opgeladen, zelfs tijdens het spelen van intensieve games. Als je bijna geen energie meer hebt, kun je gewoon de oplader aansluiten en doorgaan met gamen. De OnePlus 7T en 7T Pro hebben respectievelijk een 3.800 mAh en 4.085 mAh accu. De gebruikstijd is vergelijkbaar, omdat de 7T Pro een scherm heeft dat meer stroom verbruikt.

OnePlus 7T Pro - Popup-camera
OnePlus 7T Pro - Popup-camera

Cameramodule

Beide toestellen hebben een drievoudige hoofdcamera, waarbij gekozen is voor één camera voor zoomfoto's en één camera voor groothoekfoto's. De hoofdcamera heeft een 48-megapixel resolutie. De ultragroothoek is op de twee toestellen identiek. Met deze camera maak je foto's met een gezichtveld van 117 graden. Het verschil tussen beide cameramodules zit hem in de zoomfunctie. Bij de OnePlus 7T kan je maximaal 2 x inzoomen. De OnePlus 7T Pro ziet met een drievoudige zoom net wat meer. Nightscape modus op de hoofdcamera of de ultragroothoekcamera combineert informatie van meerdere frames met verschillende belichtingen voor een breder dynamisch bereik, met als resultaat heldere en scherpe foto's. Zelfs als het schemerig is. De selfiecamera (16-megapixel f/2,0) is op beide toestellen identiek. Bijzonder is dat de selfiecamera bij de OnePlus 7T Pro alleen zichtbaar is als je hem gebruikt. Dankzij een pop-up mechaniek schuift de camera namelijk in en uit het toestel, wanneer nodig.

Opslaggeheugen, RAM en processor

Zowel de OnePlus 7T en OnePlus 7T Pro zijn te krijgen in één variant. De OnePlus 7T heeft standaard 128 GB opslaggeheugen. Dit geheugen is UFS 3.0, dus lekker snel. De OnePlus 7T Pro biedt met 256 GB een dubbele hoeveelheid. Het is niet mogelijk om dit geheugen uit te breiden middels een microSD-kaart. Als je extra opslag nodig hebt zul je een clouddienst moeten gebruiken. De 7T en de 7T Pro hebben 8 GB RAM. De McLaren Edition heeft 12 GB RAM. Het rekenkundige hart bestaat uit een Snapdragon 855+ processor. De 855+ presteert volgens fabrikant Qualcomm 15 procent beter dan de reguliere Snapdragon 855.

Conclusie

De OnePlus 7T en de 7T Pro zijn naar elkaar toe gegroeid. Voorheen laadde alleen de Pro versie supersnel op. Ook een drievoudige camera is nu standaard. De 7T Pro biedt voor 160 euro meer een groter scherm, dubbel opslaggeheugen, een drievoudige zoom en een popup-camera. Dit zijn goede extra's voor een relatief laag bedrag. De McLaren Edition kost nog eens 100 euro extra, voor een aantal extra designelementen en 12 GB RAM. Dat is dan weer relatief duur.

portablegear.nl