Interessant:

Polar met fitnesshorloge voor alledag

nieuws 26 juni 2019 om 13:48

Polar lanceert vandaag de Polar Ignite, een fitnesshorloge met gps voor sport- en fitnessliefhebbers. Het horloge biedt slaapanalyses, inzicht in het herstel en gepersonaliseerde trainingsbegeleiding. Hiermee is de Polar Ignite een veelzijdige trainingshulp bij een groot aantal sporten en activiteiten.

Slimme fitnessfunctionaliteiten

De Polar Ignite introduceert slaaphartslagmeting gedurende de hele nacht en een reeks nieuwe, slimme fitnessfunctionaliteiten: Sleep Plus Stages, Nightly Recharge, FitSpark gepersonaliseerde trainingshulp en Serene ademhalingsoefeningen. Het horloge levert accurate trainingsdata voor meer dan honderd sporten die je helpen om te focussen op het verbeteren van je prestaties en het bewaken van de balans in je dagelijks leven.

Polar Ignite - Wit & zwart
Polar Ignite - Wit & zwart

Precision Prime optische hartslagmeting

De Polar Ignite beschikt over Precision Prime optische hartslagmeting, die we eerder zagen bij de Polar Vantage M en V. Dit is de enige hartslagtechnologie die drie sensoren combineert voor de meest accurate en betrouwbare metingen. Het horloge meet je hartslag en trackt je activiteiten 24 uur per dag. Het slanke, lichtgewicht ontwerp beschikt over een helder kleurentouchscreen en een batterij die tot vijf dagen meegaat.

Fitnessfunctionaliteiten in meer detail

  • Sleep Plus Stage: het horloge meet niet alleen je slaapcyclus, maar combineert verschillende parameters tot een makkelijk te begrijpen, wetenschappelijk door derden gevalideerde slaapscore. Sleep Plus Stages maakt inzichtelijk hoe je levensstijl de kwaliteit van je slaap beïnvloedt.
  • Nightly Recharge: het horloge combineert de metingen van je slaapanalyse met de informatie over je fysieke herstel na inspanning en stress. Nightly Recharge meet door middel van je hartslag, hartslagvariatie en ademhaling hoe je autonome zenuwstelsel gedurende een nacht slaap herstelt. Vervolgens geeft het horloge gepersonaliseerde tips waarmee je geplande workouts en rustmomenten kunt aanpassen aan de behoefte van je lichaam, waardoor je uiteindelijk je prestaties en fitnessniveau verbetert.
  • FitSpark: het horloge beschikt over een dagelijkse trainingsbegeleiding gebaseerd op je fitnessniveau, trainingshistorie en herstelinformatie. FitSpark geeft gepersonaliseerde suggesties voor je favoriete cardio, krachttraining of andere workouts. [LI[Serene ademhalingsoefeningen: je lichaam maakt geen onderscheid tussen fysieke en mentale stress, dus ook je geestelijke gezondheid heeft invloed op je herstel. Serene biedt dagelijkse ademhalingsoefeningen voor ontspanning, beter herstel en betere slaap.
  • Geavanceerde Smart Coaching: naast de nieuwe functies biedt Polar Ignite allerlei inzichten in je sportprestaties en dagelijkse activiteiten, zoals continue activiteit- en hartslagtracking, Running Index, Running Program gepersonaliseerde trainingsschema’s en zwemmetingen.

Polar Ignite - Gele band
Polar Ignite - Gele band

Prijs en beschikbaarheid

De Polar Ignite is vanaf vandaag verkrijgbaar. De versie met zwarte verwisselbare TPU-polsband kost 200 euro. Het horloge is ook verkrijgbaar met witte en gele siliconen polsband voor 230 euro. Losse siliconen polsbandjes in de maten small en medium/large zijn verkrijgbaar voor 25euro.

portablegear.nl